Menu

Twitter feed Omroep P&M

Peel en Maas in gesprek met provincie over stankoverlast

De gemeente Peel en Maas gaat met de Provincie Limburg en een industriële drogerij praten over de stankoverlast van het bedrijf in Panningen.

Dat laat de gemeente als reactie op vragen van het CDA weten. "Het college vindt het heel vervelend dat inwoners en bedrijven overlast ervaren en betreurt het dat zij niet gehoord worden in hun klachten."

Zurige geur
Omwonenden klagen steen en been over een penetrante, zurige geur, die vermoedelijk afkomstig is van drogerij Van de Weijer aan Industrieterrein Panningen. De gemeente ontving dit jaar tot nu toe negen klachten. Dat waren er vorig jaar zeven en in 2019 maar twee. Peel en Maas stuurt de klachten door naar de provincie, omdat die de bevoegdheid heeft om er iets aan te doen.


Lees ook: CDA wil einde aan stankoverlast in Panningen van drogerij

Einde maken
Naar aanleiding van de recente klachten is Peel en Maas het gesprek aangegaan met de ondernemer om daarover te praten. Het bedrijf is nu in gesprek met de Provincie Limburg om te kijken naar oplossingen. "Pijnlijk om bevestigd te zien dat deze overlast voor inwoners al jaren speelt", reageert CDA-raadslid Roel Boots. "Goed dat het college het gesprek met de provincie als bevoegd gezag opnieuw aangaat. Laat me heel duidelijk zijn over de uiteindelijke oplossing: de provincie moet een einde maken aan deze onacceptabele stankoverlast voor inwoners. Dit speelt al veel te lang."

De gemeente heeft een aantal jaren geleden met de provincie en de ondernemer gekeken of verplaatsing van het bedrijf een optie was. Maar dat bleek financieel niet haalbaar te zijn.

Foto: Facebook Van de Weijer