Menu

Twitter feed Omroep P&M

Peel en Maas krijgt nieuwe griffier

13 juli 2021

De gemeente Peel en Maas heeft vanaf 13 september een nieuwe griffier. Esther Apeldoorn-Feijts neemt dan het stokje over van huidige griffier Nick Jansen.

De nieuwe secretaris van de raad is dinsdagavond tijdens de vergadering over de kadernota benoemd.

Knop omzetten
Jansen stopt als griffier om meer tijd te krijgen voor zijn jonge gezin. "Het was even een teleurstelling dat hij stopt", zegt John Timmermans van de werkgeverscommissie. "We hebben een knop om moeten zetten. En we worden hem niet helemaal kwijt." Hij blijft namelijk nog steeds werkzaam in het Huis van de Gemeente, maar dan als strateeg. Deze functie vervulde Jansen eerder ook al.

Hoge score
Op de vacature van raadsgriffier kwamen volgens Timmermans, die in de tijdelijke selectiecommissie zat, 22 sollicitaties binnen. "Dat is een hoge score voor onze gemeente begreep ik." Daaruit werden 5 mensen geselecteerd. Met 2 gegadigden ging de gemeente verder in gesprek. Uiteindelijk werd Esther Apeldoorn-Feijts naar voren geschoven als de nieuwe griffier van de raad. "Ik ben enorm trots dat ik met jullie mag bouwen aan een mooi Peel en Maas", waren haar eerste woorden na het afleggen van de eed.

Raadsgriffier is overigens geen onbekende functie voor de Beeselse. Apeldoorn vervulde die rol 10 jaar in de gemeente Beesel en nam daar in september 2019 afscheid.