Menu

Twitter feed Omroep P&M

Peel en Maas meeste ziekenhuisopnames door corona

1 maart 2021

De meeste coronapatiënten uit de gemeente Peel en Maas zijn het afgelopen jaar in het ziekenhuis beland. Het gaat om 154 ziekenhuisopnames sinds februari 2020. Dat is 3,5 per duizend inwoners en daarmee relatief gezien het hoogst van deze provincie. Dat komt naar voren uit de coronacijfers die het RIVM sinds de uitbraak bijhoudt.

Toch zijn in Peel en Maas niet de meeste slachtoffers van Covid-19 gevallen. In Kerkrade overleden de meeste mensen, gebaseerd op het aantal inwoners. Daar waren 91 coronadoden; twee dodelijke slachtoffers per 1000 inwoners. In Peel en Maas vielen 74 dodelijke slachtoffers, oftewel 1,7 mensen per duizend inwoners.

Wat betreft het aantal besmettingen is Peel en Maas lang niet zo hard getroffen als Nederweert en Venray. In Nederweert raakten 93,7 mensen per duizend inwoners besmet met het coronavirus. In Venray testten 91,2 per duizend inwoners positief op Covid-19. Ter illustratie: in Peel en Maas kwam het met 2761 besmettingen neer op 63,2 per duizend inwoners. Hoewel deze cijfers geen volledig beeld geven, omdat in de eerste golf veel mensen niet werden getest.

Peel en Maas was tijdens de eerste coronagolf wel de gemeente met het hoogst aantal besmette mensen. Van de elf kerkdorpen werd met name Kessel zwaar getroffen. Het Maasdorp haalde als corona-brandhaard zelfs het landelijke nieuws. Ook sloeg het coronavirus hard toe in Meijel. Het hoge aantal besmettingen in de gemeente was overigens te verklaren door het hoge aantal tests dat in Peel en Maas is uitgevoerd.


Foto: iStock