Menu

Twitter feed Omroep P&M

Peel en Maas praat met koningin over jeugdzorg

24 november 2021

Twee medewerkers van de gemeente Peel en Maas hebben woensdagmiddag in Amsterdam koningin Máxima uitgelegd hoe de gemeente de jeugdzorg heeft georganiseerd met de pilot Hendig.

De koningin bracht haar werkbezoek in het kader van de mentale gezondheid van jongeren. Behalve Peel en Maas deelden ook de gemeenten Amsterdam en Someren hun initiatieven en ervaringen.

Landelijk voorbeeld
Twee kartrekkers van de pilot Hendig mochten in het Amsterdamse Lab6 aanschuiven aan tafel samen met de gemeente Someren, aangezien de Peelregio landelijk als voorbeeld wordt gezien hoe jeugdzorg is vormgegeven. Han Goes, coördinator jeugdzorg en Ron Genders, accountmanager sociaal domein, deden hun verhaal namens Peel en Maas. Zij vertelden over de pilot Hendig. De opzet is geen tijdschrijven, minder administratie voor de professionals en betere en simpelere samenwerking tussen gezinscoaches en ondersteuners, hulp- en zorgverleners en tussen gemeente en netwerkpartners.

Goede voorbeelden
MIND heeft de voorbeelden voorgedragen voor het werkbezoek over hoe de jeugdzorg in Peel en Maas is geregeld. De maatschappelijke organisatie maakt zich sterk voor een psychisch gezonder Nederland. Vorige week nam MIND in haar zoektocht naar goede voorbeelden van de aanpak in de jeugdzorg contact op met de gemeente Peel en Maas.

Heel geïnteresseerd
"De koningin was heel geïnteresseerd", vertelt Mariëlle van den Berg, voorlichter van MIND. "Ze vindt het mooi om te zien hoe de voorbeelden werken, maar ook écht werken. Ze heeft ook zelf jongeren gesproken over hoe zij dat ervaren. Juist het laagdrempelige van deze initiatieven maakt het verschil."

Foto's: MIND Robin Utrecht