Menu

Twitter feed Omroep P&M

Peel en Maas wil volle bedrijventerreinen uitbreiden

22 november 2021

De bedrijventerreinen in Meijel en Maasbree zitten vol en dat betekent dat nieuwe bedrijven zich daar niet meer kunnen vestigen. Daarom wil de gemeente Peel en Maas de terreinen gaan uitbreiden.

Het gaat om het bedrijventerrein De Wielen in Meijel en bedrijventerrein De Schor in Maasbree.

Uit voegen gebarsten
Zo'n vijftien bedrijven zouden in Maasbree een kavel willen of juist uitbreiden en in Meijel zijn dat vijf tot tien met diezelfde wens. Maar op dit moment is daar geen plek voor. "De eigen bedrijven in eigen gemeente barsten uit hun voegen. Op sommige terreinen zijn er wachtlijsten", zegt wethouder Paul Sanders. Daarom wil het college aan de raad gaan voorleggen om de bedrijventerreinen groter te maken.

Klimaatadaptie
In Maasbree moet er een gebied van zo'n 5 hectare bij komen richting de Schorweg en Lange Heide. Ook wil de wethouder dat er een weg wordt aangelegd richting de provinciale weg N275. "Zodat niemand door Maasbree hoeft." Maar daarvoor moet de gemeente nog in gesprek met de provincie. Verder wil Peel en Maas gaan kijken naar klimaatadaptie. "We zetten in op gasloos, maar ook om regenwater opnieuw te kunnen gebruiken. We nemen dat mee in de uitbreiding van die bedrijventerreinen."

Onderzoeken
Net als in Maasbree moet in Meijel uit onderzoek nog blijken wat precies de omvang van de uitbreiding moet worden. Verwacht wordt dat het in het Peeldorp gaat om zo'n 2 hectare, in het gebied tussen de Bosrand en de Limburgseweg. Voor de onderzoeken moet 320.000 euro worden neergeteld. Dat voorstel komt 21 december in de gemeenteraad aan de orde.

Als de raad het eens is om de bedrijventerrein aan te pakken, dan verwacht wethouder Sanders dat in de tweede helft van 2023 een begin gemaakt kan worden met de realisatie.


Foto: Gemeente Peel en Maas