Menu

Twitter feed Omroep P&M

Per 13 december nieuwe dienstregeling Arriva Limburg

30 november 2020

Arriva Limburg zet vanaf 13 december weer een nieuwe dienstregeling in. Deze bevat diverse aanpassingen en optimalisaties van vooral de buslijnen. De vervoersmaatschappij gaat met alle lijnen een maatwerkdienstregeling rijden. De grootste wijzigingen in de dienstregeling vinden plaats in Zuid- en Midden-Limburg, maar ook in het noorden van de provincie gaat er een aantal dingen veranderen. Dit is voornamelijk in de regio Venlo het geval.

Zo krijgt buslijn 2 in het stadsnet van Venlo (Klingerberg-Blerick) een verbeterde reismogelijkheid met Noorderpoort (Venlo Noord). Ook de intercityaansluiting van deze buslijn in Blerick wordt hersteld. Daarnaast zal buslijn 70 (Venlo-Greenport) per 13 december komen te vervallen. In de regio Horst vindt een netwerkwijziging plaats. Op werkdagen komt er in de spitsuren voortaan een vaste verbinding tussen Lottum en Horst met buslijn 89. Deze lijn rijdt vanuit Lottum door naar Venlo en vanuit Horst, via de A73, naar het treinstation van Venray.

Tijdens de aanstaande kerstvakantie rijden alle bussen van Arriva de vakantiedienstregeling. De scholierenlijnen (lijnnummers in de 600-serie) rijden dan niet. De aanpassingen in de dienstregeling van Arriva heeft voor een groot deel te maken met het feit dat de verwachte groei van het reizigersvolume niet is gehaald. Arriva monitort die aantallen voortdurend en past de dienstregeling indien nodig aan. Zo verzekert het vervoersbedrijf dat maatwerk continu mogelijk blijft.

De dienstregeling van de Arriva-treinen wijzigt per 13 december minimaal. Wel zal Arriva regelmatig variëren met de zogenaamde bakinzet, de lengte van de treinen, om zo beter in te spelen op de geconstateerde reizigersaantallen. De bekende trajecten en frequenties van ritten blijven op deze manier zo goed als ongewijzigd.