Menu

Twitter feed Omroep P&M

PIM genomineerd voor Jo Erens Priès

16 augustus 2019

Het project PIM van Pim van Wylick, Jerôme Lenders en Stan Smeets uit Kessel is genomineerd voor de Jo Erens Pries.

De Jo Erens Priès naar een act die het voorbije jaar op opvallende, onderscheidende en / of vernieuwende wijze met dialectmuziek bezig is geweest en moet worden gezien als een aanmoediging om ook de komende jaren inspiratie uit het dialect te halen. Daarbij is de winnaar een voorbeeld voor andere muzikanten en tekstdichters. De winnaar krijgt een beeldje van de kunstenaar Ger Janssen en eeuwige roem.

Pim van Wylick stond al meerdere keren in de LVK-finale. Naast het vastelaovesrepertoire startte hij met Jerôme Lenders en Stan Smeets van de band Statesmen het project PIM, waarmee rustigere liedjes worden gebracht. Eind vorig jaar werd onder de naam PIM de single December gelanceerd.

Naast PIM zijn ook Fiorenza (Valkenburg), Luister (Sittard-Geleen, Born, Maastricht) en Net Oet Bèd (Reuver) genomineerd. De bekendmaking en uitreiking vinden plaats tijdens de Nach van ’t Limburgse Leed op zaterdag 21 september in Venlo. Eerder wonnen Ton Engels, Lex Uiting, Marleen Rutten en Kwante Hippe de prijs.