Menu

Twitter feed Omroep P&M

Plan: 16 woningen speciaal voor jongeren in Reuver

22 april 2021

In Reuver moeten zestien huurwoningen speciaal voor jongeren tot 28 jaar gebouwd worden. Dat plan heeft woningcorporatie Nester. De huizen moeten op Rustoord, grenzend aan het kerkhof, verrezen worden. De huurprijs ligt rond de 450 euro per maand.


Dat idee is ontstaan, omdat uit demografisch onderzoek naar voren komt dat jongeren behoefte hebben aan een eigen stek in hun gemeente. Volgens Nester komen jongvolwassenen in Nederland heel lastig aan een betaalbare woning.

Twee partijen gaan nu aan de slag met een woonconcept dat specifieke aandacht heeft voor jongeren onder de 23, hun leefstijl en financiële situatie. Behalve de woningen wil de huisvester dat er ook nagedacht wordt over een zogenoemd serviceconcept om jongeren te ontzorgen. Daarbij kan gedacht worden aan goed werkende wifi, een gezamenlijke wasfaciliteit, gezamenlijke mobiliteit en ontmoetingsplekken.

Jongeren trekken steeds vaker weg uit hun gemeente om in steden te gaan wonen. Zo melden in de gemeente Beesel jongeren zich via mail bij de gemeente met de vraag om huisvesting voor ze te regelen. "Sommige jongeren blijven nu noodgedwongen bij hun ouders inwonen terwijl ze graag op eigen benen willen staan", vertelt wethouder Debbie Heesakkers. "Er moet dan wel betaalbare huisvesting zijn. We zijn blij dat Nester met een innovatieve aanpak hierop wil inspelen en zijn benieuwd naar het nieuwe jongerenconcept."

De volgende stap in het plan is de haalbaarheid met de gemeente onderzoeken. Ook moet dan een bouwvergunning en een bestemmingsplanprocedure in gang gezet worden. Het doel is om in 2021 met de bouw te starten en in 2022 de woningen op te leveren.

Nester wil overigens op Rustoord nog een groter plan uitrollen, voor onder meer reguliere sociale huurwoningen.

Foto: iStock