Menu

Twitter feed Omroep P&M

Plukdag om Corona-impact te beperken

4 augustus 2020

Fruitboerderij uit Baarlo organiseert zaterdag een plukdag van 09:00 tot 16:00 uur in hun Mirabellen boomgaard. In verband met het coronavirus is de afzet weggevallen.

Nu kampt Fruitboerderij met een overschot aan Mirabellen. Door een plukdag te organiseren probeert het op deze ludieke manier toch nog iets aan hun oogst over te houden. 


Susanne Görtz van Fruitboerderij licht toe: ‘De afgelopen weken zei de een na de andere fabriek af. Ze halen dan liever Mirabellen uit een bepaald gebied, zoals de Loire (Frankrijk). Wij staan dan achteraan in de rij. Eeuwig zonde, want Mirabellen zijn heerlijk. Als ondernemers kost het ons flink wat omzet, maar we gaan niet bij de pakken neerzitten. Daarom willen we onze iedereen laten meegenieten van onze oogst. Een mirabel is een Mediterraanse fruitsoort. Dus kom plukken en je proeft als het ware je Mediterraanse vakantie’.

 In totaal heeft Fruitboerderij 20.000 kilo aan productieoverschot. De Fruitboerderij is gevestigd aan De Berckt 12d, nabij Kasteel de Berckt en tegenover de  logies van d’Ouffenhof in Baarlo.