Menu

Twitter feed Omroep P&M

Politiek


Filteren op datum:
        

Raad stelt geld beschikbaar voor de Kwistbeek

Gepubliceerd op: 22-01-2020 14:42

De gemeenteraad heeft dinsdag besloten om geld beschikbaar te stellen voor het gebied de Kwistbeek.
Lees verder

CDA start met openbare fractievergaderingen

Gepubliceerd op: 21-01-2020 10:38

Het CDA in Peel en Maas vergadert elke donderdagavond in het Huis van de Gemeente in Panningen. Regelmatig sluiten inwoners aan om de fractie over specifieke onderwerpen bij te praten.
Lees verder

Valpreventie in Noord-Limburg

Gepubliceerd op: 08-01-2020 11:46

Het aantal doden in Noord-Limburg door ongelukkige vallen is de afgelopen jaren gestegen. Dit blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Om het aantal valincidenten terug te dringen, ondertekenden zorgverzekeraar VGZ en 7 gemeenten dinsdag een intentieverklaring voor een Health Impact Bond (HIB) Valpreventie Noord-Limburg.
Lees verder

Campagne tegen overlast hondenpoep

Gepubliceerd op: 08-01-2020 10:25

De gemeente Peel en Maas start een campagne tegen overlast van zakjes hondenpoep. Hondeigenaren deponeren deze niet in de prullenbakken of nemen het mee naar huis, maar laten deze achter in rioolputjes.
Lees verder

Burgemeester kijkt vooruit naar 2020

Gepubliceerd op: 07-01-2020 10:17

In haar nieuwjaarstoespraak sprak burgemeester Delissen maandagavond haar waardering uit voor de gemeente Peel en Maas.

Dit jaar bestaat de gemeente tien jaar. Delissen benadrukte in haar speech de uitgangspunten van de gemeente: diversiteit, zelfsturing en duurzaamheid. ´We hebben ze omarmd, we hebben er samen uitvoering aan gegeven.´ Tijdens de avond werd een speciale film vertoond over tien jaar Peel en Maas, waarin de elf dorpen centraal staan.
Ook stond Delissen stil bij het verharden van de maatschappij. ´Daarbij merk ik dat we als samenleving snel aan het veranderen zijn, aan het verharden. Past iets niet helemaal in ons straatje, ben je het ergens een keer niet mee eens, dan hoef je niet direct op je achterste benen te staan en ‘schande!’ te roepen. Het is helemaal niet erg om eens van mening te verschillen´, zo sprak Delissen.

De burgemeester stelt daarom ook voor om in gesprek over ‘de norm van Peel en Maas?’.
De nieuwjaarsbijeenkomst werd druk bezocht in het Huis van de Gemeente.
Lees verder

Meer Politiek