Menu

Twitter feed Omroep P&M

Politiek


Filteren op datum:
        

Ebie Peeters jongste raadslid van Nederland

Gepubliceerd op: 13-03-2019 08:56

Ebie Peeters is dinsdagavond geinstalleerd als raadslid van de gemeente Peel en Maas. Ze moest er na de verkiezingen vanwege haar 17 jaar, even op wachten. Hans Vaessen heeft in dezelfde vergadering besloten te stoppen met zijn werk in de raad. Peeters werd vorig jaar verkozen tot raadslid en is nu het jongste raadslid van Nederland.
Lees verder

Raadsvragen over hondenbeleid Peel en Maas

Gepubliceerd op: 27-02-2019 15:30

Teun Heldens heeft namens de VVD fractie vragen gesteld over het hondenbeleid in Peel en Maas. De gemeente heft geen hondenbelasting, maar voert ook geen hondenbeleid. Heldens vraagt zich af of deze aanpak nog wel effectief is.
Lees verder

Gemeente gaat proef draaien met verkiezingen

Gepubliceerd op: 13-02-2019 18:05

Op 20 maart vinden de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappenen plaats. De gemeente Peel en Maas doet mee aan een pilot waarbij op de verkiezingsavond alleen een voorlopige uitslag bekendgemaakt wordt, maar er nog geen cijfers per kandidaat bekend zijn.
Lees verder

Prisma gaat Gezonde Basisschool van de Toekomst invoeren

Gepubliceerd op: 12-02-2019 14:18

Stichting Prisma gaat op twaalf scholen ‘De Gezonde Basisschool van de Toekomst’ invoeren. Onderzoek toont aan de kinderen die meedoen aan dit programma meer bewegen, gezonder eten en een beter gewicht hebben. Daarnaast ervaren leerkrachten en leerlingen minder conflicten en pestgedrag in de klas. De ontwikkeling wordt in samenwerking met MOVARE in Parkstad opgepakt.
Lees verder

Akkoord over uittreedsom RD Maasland

Gepubliceerd op: 04-02-2019 14:08

De gemeente Peel en Maas en de gemeenschappelijke regeling RD Maasland hebben, na het verbreken van de samenwerking begin 2018, een akkoord bereikt over de hoogte van de uittreedsom. Hiermee komt een einde aan een juridische strijd. Het gaat om een bedrag van € 1.127.000 euro.
Lees verder

Meer Politiek