Menu

Twitter feed Omroep P&M

Politiek


Filteren op datum:
        

Wethouder geeft update over gezondheidssituatie

Gepubliceerd op: 13-09-2021 18:51

Wethouder Anget Mestrom heeft op Facebook een update gegeven over haar gezondheidssituatie. Vorige week maakte de Meijelse bekend dat er een kwaadaardige tumor was ontdekt in haar bijnier. Het gezwel werd tijdens een controle ontdekt. De afgelopen week zijn onderzoeken gedaan. ''Er zijn geen aanwijzingen voor uitzaaiingen'', zo laat Mestrom weten. ''Alle organen, botten en mijn vaatstelsel zijn schoon. Ik kan mijn geluk niet op.''
Lees verder

Peel en Maas krijgt kinderburgemeester

Gepubliceerd op: 13-09-2021 10:35

De gemeente Peel en Maas is op zoek naar de eerste kinderburgemeester van deze gemeente. Kinderen uit groep 7 van de basisschool, die in de gemeente Peel en Maas wonen, kunnen van 13 september tot 1 oktober met een vlog ‘solliciteren’ naar deze functie. De sollicitanten komen op sollicitatiegesprek in het Huis van de Gemeente. De kinderburgemeester wordt voor twee jaar benoemd en wordt rond 20 november – de Internationale dag van de rechten van het kind – geïnstalleerd.

Meedoen en meedenken
''De kinderburgemeester vertegenwoordigt alle kinderen van de gemeente en gaat mee op pad met de echte burgemeester bij bijzondere momenten, zoals de steuteloverdracht bij de jeugdcarnaval, de uitreiking van een jeugdlintje, openingen en prijsuitreikingen waar kinderen bij betrokken zijn'', zo zegt burgemeester Delissen. Ook mag de kinderburgemeester meedenken over uiteenlopende onderwerpen die kinderen aangaan, zoals spelen, sport en onderwijs.

Groep 7
De kinderburgemeester wordt gekozen uit leerlingen van groep 7 van de basisschool en is gedurende groep 7 en 8 kinderburgemeester van de gemeente Peel en Maas. Leerlingen uit groep 7 kunnen ‘solliciteren’ door in de periode van 13 september tot 1 oktober een vlog te maken en deze te sturen naar het e-mailadres kabinet@peelenmaas.nl t.a.v. de burgemeester.

Verrassing
Als bekend is wie de eerste kinderburgemeester van Peel en Maas wordt, brengt burgemeester Delissen-van Tongerlo een bezoek aan de betreffende school om de kinderburgemeester persoonlijk op te hoogte te brengen en te feliciteren. Vervolgens wordt de kinderburgemeester rond 20 november geïnstalleerd.
Lees verder

CDA wil einde aan stankoverlast in Panningen door drogerij

Gepubliceerd op: 10-09-2021 13:21

Het CDA in Peel en Maas wil dat het college een uiterste inspanning doet om een einde te maken aan de  stankoverlast vanuit een industriële drogerij op het industrieterrein in Panningen. Veel inwoners uit diverse wijken in Panningen klagen steen en been over een penetrante, zurige lucht die bijna dagelijks te ruiken is. “Onaanvaardbaar”, aldus CDA-raadslid Roel Boots. “Het maakt ons niet uit hoe of wie hier een einde aan maakt. Als deze extreme stankoverlast in Panningen maar stopt.”
Lees verder

Wethouder Mestrom legt taken tijdelijk neer

Gepubliceerd op: 07-09-2021 17:34

Anget Mestrom legt haar taken als wethouder van de gemeente Peel en Maas tijdelijk neer vanwege ziekte. Er is een kwaadaardige tumor ontdekt in de bijnier. Het gezwel werd tijdens een controle ontdekt bij de Meijelse, die sinds 2018 wethouder is in Peel en Maas.

Zeldzame tumor
In een interview met Omroep P&M vertelt Mestrom over haar ziekte. ''Ik heb een zeldzame vaatafwijking. Deze zomer had ik een MRI-scan en werd een zeer zeldzame tumor ontdekt van de bijnier. Dat betekent dat ik voorlopig echt de focus op mezelf moet houden en de taken als wethouder neer moet leggen.'' De komende tijd volgen meer onderzoeken.

Positief
Mestrom blijft positief. ''Alle signalen staan op groen. Het is een kwaadaardige tumor die zo snel mogelijk verwijderd moet worden. Daarna wordt onderzocht of er uitzaaiingen zijn. Het ziet er vooralsnog goed uit.'' De Meijelse gaat een spannende tijd tegenmoet, maar probeert krachtig te blijven. ''Ik ben iemand die strijdlustig op. Ik geef niet zo snel op. Deze persoon is ook uniek, net als de ziekte.''

Mestrom hoopt in het najaar weer aan de slag te kunnen gaan. Deze zomer nam wethouder Wim Hermans afscheid als wethouder, vanwege gezondheidsproblemen.
Lees verder

Peel en Maas investeert één ton in 't Thoeshoes

Gepubliceerd op: 02-09-2021 09:25

De gemeente Peel en Maas steekt één ton in het realiseren van 't Thoeshoes in Maasbree. In de voormalige pastorie moet een inloophuis voor mensen met dementie en hun naasten komen.
Lees verder

Meer Politiek