Menu

Twitter feed Omroep P&M

Praktijkdag verkeersveiligheid voor jonge automobilisten

24 september 2021

De gemeenten Peel en Maas en Beesel hebben samen met zes andere Noord-Limburgse gemeenten The DriveXperience georganiseerd.

Dat is een training voor automobilisten tussen de 17 en 24 jaar die hun rijvaardigheid verder willen aanscherpen.

Rem- en slipbaan
Dat wordt gedaan met praktijkoefeningen onder begeleiding van coaches, zoals een praktijkrit en een mobiele gladde rem- en slipbaan. Verder kunnen ervaringen uitgewisseld worden met andere deelnemers.

Jaarlijks slachtoffers
"In Noord-Limburg vallen jaarlijks slachtoffers in het verkeer, meer nog dan het landelijk gemiddelde. Jongeren zijn in het verkeer een extra kwetsbare doelgroep. Door ze een dag lang te trainen op hun rijvaardigheid maken we hen steviger in het verkeer", denkt Peter van Wijlick programmacoördinator Trendsportal.

Praktijkdag
De praktijkdag voor de jonge automobilisten wordt op zaterdag 23 en zondag 24 oktober gehouden bij de Oostendorp Toyota Dealer in Venray. Een training duurt één dag en is dan van 9.00 tot 16.00 uur. Deelname is gratis.

The DriveXperience is een beproefd programma dat mede dankzij het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL) wordt aangeboden aan jonge automobilisten in Noord-Limburg.


Foto: Unsplash