Menu

Twitter feed Omroep P&M

  • Nog 2 verdachten aangehouden in zaak woningoverval Kessel bit.ly/2GDm5kq

Prins Kuus oeht Kepèl is Leon Bouten

27 januari 2019

In een bomvol DOK6 is Leon Bouten zondag uitgeroepen als prins van De Kuus oeht Kepèl. De Fabeltjeskrant viert dit jaar haar 50-jarig jubileum en die gelegenheid had de Kuus oeht Kepèl aangegrepen om de Fabeltjeskrant ook als onderwerp voor de onthulling te kiezen.

In een bomvol DOK6 is Leon Bouten zondag uitgeroepen als prins van De Kuus oeht Kepèl. De Fabeltjeskrant viert dit jaar haar 50-jarig jubileum en die gelegenheid had de Kuus oeht Kepèl aangegrepen om de Fabeltjeskrant ook als onderwerp voor de onthulling te kiezen.

Het verhaal speelde zich af in het Fabelkuuzeland en natuurlijk was het Meneer de Uil die het verhaal deed vertolken. Alle personages uit de klassieke kinderserie kwamen in verschillende scenes op de bühne voorbij. Samen waren zij druk in touw om de Prinsonthulling van de Kuus oeht Kepèl te regelen. Ze passeerde allemaal de revue, van Gerrit de Postdoef tot Stoffel de Sjilpad en van Zaza Zebra tot Juffrouw Ooievaar. Al snel werd in het verhaal duidelijk dat er één bekend persoon ontbrak: Momfer de Mol. Hiermee was meteen de kwinkslag gelegd naar het bekende TV-programma Wie is de Mol, of in dit geval ‘Waor is de Mol’. Uiteindelijk startte ook de onthulling is Fabelkuuzeland, werd de spanning opgebouwd en verscheen Prins Leon I uit de molshoop en is daarmee de nieuwe Hierser van de Kuus oeht Kepèl.

Hij zal deze vastelaovend voorop gaan met zijn spreuk: 'Same viere, zinge en springe. Dit jaor bisse verzekerd van al dees dinge!'

Prins Leon I is getrouwd met Saskia Bruynen. Samen hebben zij drie kinderen: Femke (15), Wouter (13) en Eef (10). Zowel Leon als Saskia zijn sinds hun geboorte al woonachtig in Panningen. Leon (46) is de zoon van Thijs en Sybil Bouten-Ebisch. Saskia (47) is de dochter van Peter en Mia Bruynen-De Bruyn.

In het dagelijkse leven zijn zij beide werkzaam bij het familiebedrijf Bouten Groep te Panningen. Leon als financieel adviseur en Saskia als administratief medewerkster. In zijn vrije tijd voetbalt Leon bij de Veteranen van SV Panningen en speelt hij tennis bij T.V. Grootveld in Panningen.

Prins Ries Verhaegh gaat bij de jeugd voorop, vergezeld door zijn adjudanten Tijn (Romonesco) en Stijn (Engels). De spreuk is: 'Wae zinge, springe en fieëste kei hel, en bezorge uch volop kiepevel.'