Menu

Twitter feed Omroep P&M

  • Wanneer blijkt dat de geteste personen op het coronavirus voldoende antistoffen in het lichaam hebben, worden ze na… twitter.com/i/web/status/1…

Programma intocht Sint in Kessel

5 december 2019

Uit betrouwbare bronnen hebben we vernomen dat Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten al onderweg zijn naar de gemeente Peel en Maas! Sinterklaas en de Zwarte Pieten hebben weer ontzettend hun best gedaan om alles op tijd ingepakt te krijgen. De intocht wordt zoals vertrouwd georganiseerd door Stichting Kindervakantiewerk Kessel.

Als de wind meezit, zal hij zondag 17 november om 13.30 uur met zijn boot aanmeren aan het veer in Kessel. Net als 80 jaar geleden, zal de Sint in het kader van 75 jaar bevrijding, door soldaten begeleid worden naar het veer. Alle schoolgaande kinderen (groep 1 t/m 8), peuters, ouders en belangstellenden, worden om 13.00 uur verwacht op de Markt voor het gemeenschapshuis. Om 13.15 uur komen meer dan twintig militaire voertuigen met soldaten waarmee iedereen naar het veer gaat om Sinterklaas met zijn Zwarte Pieten welkom te heten.

De goedheiligman zal na aankomst ook officieel welkom worden geheten in onze gemeente Peel en Maas door onze burgemeester Mevr. Delissen. Traditiegetrouw zal Sinterklaas daarna naar zijn auto lopen en ondertussen de handen schudden van de vele aanwezige kinderen uit Kessel en de verre omtrek. Hierna zet Sinterklaas zijn reis voort naar de kerk in Kessel, die al voor de 44e keer spontaan haar deuren openzet om te kunnen fungeren als ontmoetingsplek tussen jong en oud bij dit feest.

In de kerk zal pastoor Verhaag en de kinderen (peuters t/m groep 5) Sinterklaas ontvangen. Ook dit jaar bestaat er weer de mogelijkheid voor de kinderen t/m groep 5, om na afloop van het programma in de kerk Sinterklaas nog in het kort iets te vragen of te geven, bijvoorbeeld een verlanglijstje of tekening. Dan krijgen ook alle kinderen uit Kessel de traditionele buikman. Vanwege het kostenaspect kan de organisatie alleen een buikman uitreiken aan de kinderen uit Kessel. De organisatie vraagt hier begrip voor. Om het programma in stand te houden met de traditionele buikman voor de kinderen, vraagt de organisatie een vrijwillige bijdrage bij het verlaten van de kerk.