Menu

Twitter feed Omroep P&M

PvdA: 'Geen vertrouwen in college bij asbestdossier'

12 juni 2019

Tijdens de Opiniërende raadsvergadering op 11 juni gaf Annigje Primowees van de fractie PvdA/GroenLinks aan dat het college een motie van wantrouwen zou moeten krijgen voor de aanpak van het asbestdossier.

Wethouder Sanders had vragen met betrekking tot het beleid voor het saneren van asbestdaken beantwoord waarin hij aangaf dat het college geen overeenstemming had bereikt over het vraagstuk. In de discussie die daarop volgde, liet raadslid Annigje Primowees duidelijk merken, dat ze de rol van het college in deze zaak dubbel vond, maar dat ze wel in zag dat het indienen van een motie van wantrouwen met deze coalitie zinloos zou zijn.

Haar opmerking had met name betrekking op de oproep die wethouder Sanders aan de gemeenteraad deed om een nieuwe motie te formuleren met betrekking tot de aanpak van asbestdaken bij bedrijven en particulieren. Volgens Primowees heeft de gemeenteraad in 2017 in een motie een duidelijke opdracht aan het college van destijds gegeven, om een beleid voor het saneren van asbest te komen. Door de oproep van Sanders kreeg Primowees het gevoel dat het college de motie gewoon naast zich neer legt zonder met een concreet beleidsvoorstel te komen.