Menu

Twitter feed Omroep P&M

PvdA/GroenLinks wil uitstel besluit school Helden

18 september 2020

De fractie PvdA/GroenLinks heeft donderdagavond in een brief aan de overige fracties in de gemeenteraad voorgesteld om nog geen besluit te nemen voor een verbouwing van de Kloosterstraat in Helden tot school.

De partij is van mening dat er grote twijfels rijzen over de vraag of het oprichten van een nieuwe school voor 160 van de 400 in totaal aanwezige leerlingen in Helden naar de toekomst toe wel zo’n verstandig besluit is. In het plan dat voor wordt gelegd aan de raad gaat basisschool De Pas verhuizen naar deze locatie.


'Het enig argument dat wij tot nu toe van het college gehoord hebben ter onderbouwing van de keuze voor deze koers is dat in het verleden nu eenmaal de keuze is gemaakt voor vernieuwbouw aan de Kloosterstraat. Wij vinden dat een heel zwak argument', zo schrijft Annigje Primowees in de brief.

Daarnaast zegt de fractie dat het veel efficiënter om alle leerlingen in Helden in één gebouw onder te brengen, met de mogelijkheid om door een flexibele inrichting van het gebouw heel gemakkelijk twee verschillende onderwijsconcepten te realiseren. Ook vindt de partij de plek aan de Klooserstraat niet ideaal. 'De school wordt gebouwd aan de uiterste rand van het dorp, in een vergrijzende wijk. Juist aan de andere zijde van Helden, in de wijk Schrames wonen jonge gezinnen met de meeste kinderen. Door de grote afstand en de lastige oversteek naar de school, betekent dit dat de meeste kinderen niet zelfstandig naar school kunnen lopen of fietsen', zo staat in de brief.

De gemeenteraad bespreekt dinsdag het onderwerp in de gemeenteraadsvergadering.