Menu

Twitter feed Omroep P&M

Rabobank start met onderzoek naar voedselbeleving

8 januari 2019

Rabobank Peel, Maas en Leudal start in 2019 het programma Via Voeding waarmee het de regio wil helpen te versnellen rondom de voedseltransitie. Een onderzoek onder leden is de aftrap van het programma en er volgen in februari, maart en april diverse events rondom het thema voeding.

Directievoorzitter Guul Smeets over het programma Via Voeding: “Ontwikkelingen op het gebied van voedsel gaan razendsnel. Het is de verwachting dat de kweekvleesburger over een jaar of drie betaalbaar verkrijgbaar is. Ook de foodprinter in je keuken is niet meer heel ver weg. En dat heeft gevolgen voor deze regio waar zo’n 3.500 bedrijven activiteiten verrichten die gelieerd zijn aan de voedselketen, waar 9% van de werkgelegenheid voedselgerelateerd is en waar 70% van het grondgebruik agrarisch is. Het missen van de boot op dit thema heeft dus echt gevolgen voor welzijn en welvaart. Daarom gaan we de regio helpen om te versnellen op dit thema. Om te beginnen met onze leden en agrarische ondernemers. Later beogen we ook aan de slag te gaan met partijen in zorg & welzijn en horeca & recreatie.“

Het onderzoek naar voedselbeleving is in eerste instantie uitgezet onder leden en wordt ook nog breder uitgezet. Met het onderzoek wil Rabobank Peel, Maas en Leudal een beeld vormen van hoe consumenten aankijken tegen ontwikkelingen die het gevolg zijn van de voedseltransitie.