Menu

Twitter feed Omroep P&M

Relschoppers uit Peel en Maas opgepakt

22 november 2021

De politie heeft verdachten uit de gemeente Peel en Maas opgepakt voor betrokkenheid bij de rellen afgelopen weekend.

In Roermond en Stein waren er zaterdagavond ongeregeldheden.

Vuurwerk
De politie moest vanwege overlastgevende jongeren in die plaatsen ingrijpen. De relschoppers staken vuurwerk af en gooiden dit naar agenten. In Roermond moest de Mobiele Eenheid (ME) er zelfs aan te pas komen. De burgemeesters van Stein en Roermond kondigden meteen een noodverordening af waardoor er een vuurwerkverbod gold en agenten preventief mochten fouilleren.

Belediging
In totaal zijn er nu 21 mannen en jongens aangehouden voor onder meer belediging en het in bezit hebben van vuurwerk. De verdachten komen behalve uit Peel en Maas ook uit Roermond, Stein, Roerdalen en Heerlen. Het is niet bekend hoeveel en waar de onruststokers uit Peel en Maas zijn opgepakt, wat hun woonplaats is en of het om minderjarigen gaat. Onder de aangehouden verdachten zijn namelijk wel veel minderjarigen. De oudste opgepakte verdachte is 36.

De komende dagen blijft de politie een oogje in het zeil houden om te voorkomen dat er weer ergens ongeregeldheden ontstaan. Dat gebeurt zichtbaar en onzichtbaar. Zo wordt er bijvoorbeeld ook op social media gekeken of er ergens oproepen worden geplaatst voor rellen.