Menu

Twitter feed Omroep P&M

Reuverse na De Dansmarathon: 'Dansen verzacht de pijn'

18 oktober 2021

Zumba-instructrice Johanna Gaasbeek (32) uit Reuver deed mee aan het SBS6-programma "De Dansmarathon" en danste 50 uur. "De adrenaline giert nog door mijn lichaam."

Gaasbeek vertelt aan 1Limburg dat ze de komende dagen en misschien wel weken gaat bijslapen.

Omgekiept
De dansinstructrice heeft last van vermoeide benen, maar ondanks dat is ze alweer in beweging gekomen. "We hebben zondag alweer een dansje gedaan. Dansen verzacht de pijn."

Over de vele reacties op het programma is ze kort. "Ik vind het belangrijker om te reageren op de vele positieve steun en reacties." Op de negatieve publiciteit wil ze niet reageren: "Natuurlijk zijn er wat mensen omgekiept. Maar wij maken het eigenlijk wel goed."

Lees ook: Reuverse grijpt naast winst bij Dansmarathon

Volbracht
Hoewel ze met haar danspartner Bechir Ben Dhief (31) uit Ede de dansmarathon volbracht, wonnen ze niet de hoofdprijs van 100.000 euro. De Zumba-instructeurs hadden meer rusttijd nodig dan een aantal andere deelnemende koppels.

Een miljoen
De finale van "De Dansmarathon" is zaterdagavond door meer dan een miljoen mensen op televisie bekeken, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek (SKO). Het programma werd vanaf donderdagavond bijna onafgebroken live uitgezonden op SBS6 en eindigde zaterdagavond.

De 100 tweetallen die meededen aan het televisieprogramma moesten 50 uur achter elkaar dansen. Ze mochten maximaal 5 uur pauze nemen om bijvoorbeeld te eten, drinken of slapen. 20 koppels wisten zaterdagavond de marathon te volbrengen.

Lees ook: Reuverse swingt mee in SBS-dansprogramma

Niet makkelijk
Dat ging niet bij iedereen van een leien dakje. De EHBO-medewerkers moesten geregeld aantreden. Ook bij Gaasbeek en Ben Dhief ging het niet eenvoudig. In de laatste uren moesten ze regelmatig de dansvloer verlaten om even rust te nemen.

Tijdens "De Dansmarathon" verkocht De VriendenLoterij loten waarvan 40 procent van de opbrengst naar het Longfonds ging.


Bron: 1Limburg