Menu

Twitter feed Omroep P&M

Ruim 100 coronaboetes uitgedeeld

13 april 2021

In gemeenten Peel en Maas en Beesel zijn respectievelijk 122 en 47 boetes uitgedeeld aan mensen die zich niet aan de coronaregels hielden. Het gaat om de periode van 16 maart 2020, toen de regels werden ingesteld, tot en met 4 april 2021.

De cijfers komen van de politie die LocalFocus op een rij heeft gezet. De meeste boetes werden uitgeschreven voor het overtreden van de avondklok. In Peel en Maas kregen daarvoor 68 mensen een boete en in Beesel ging het om 30 prenten. De avondklok is op 23 januari ingesteld. Tot 31 maart mocht niemand zonder geldige reden tussen 21.00 en 04.30 uur buiten zijn. De avondklok geldt vanaf 31 maart een uur later; van 22.00 tot 04.30 uur.

Verder werden er in Peel en Maas en Beesel ook mensen op de bon geslingerd omdat ze zich niet hielden aan de noodverordening. In Peel en Maas schreef de politie 44 boetes uit. Burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo stelde van 26 januari tot 11 februari een noodverordening in voor de hele gemeente. Dat houdt in dat de politie meer bevoegdheden krijgt om bijvoorbeeld mensen preventief te fouilleren. De burgemeester zag zich genoodzaakt de noodverordening af te kondigen door een aantal rellen in Meijel en Panningen.

In Beesel kwam het niet dragen van een mondkapje in de openbare ruimte één persoon duur te staan. Verder werden in Peel en Maas nog boetes uitgedeeld voor het niet houden aan de 1,5 meter afstand (6 boetes) en het verbod op groepsvorming (4 boetes). Een boete voor het overtreden van de coronaregels kost 95 euro.

Sommige overtreders kwamen er nog goed af met een waarschuwing. Dat gebeurde 40 keer in Peel en Maas en 5 keer in de gemeente Beesel.


Foto: iStock