Panningen, Netherlands

Ruim 2600 Limburgse voorkeursstemmen voor Amhaouch

Mustafa Amhaouch uit Panningen heeft tijdens de Tweede Kamerverkiezingen 2628 voorkeursstemmen in Limburg binnengehaald. Dat blijkt uit de officiële uitslag voor Limburg die maandag bekend is gemaakt. "Ik had het liefst meer gehad", reageert de CDA'er. "Als je in de positieve flow zat, dan kon je de voorkeursstemmen van de vorige keer iets uitbouwen."
Deborah Parren | 22 maart 2021 14:08 | Aangepast op 22 maart 2021 14:08
De 50-jarige politicus wist overigens in zijn eigen gemeente de meeste stemmen te behalen. Daar werden 2139 bolletjes voor zijn naam roodgekleurd. "Er zijn veel Kamerleden die dat niet halen. Die halen wel meer stemmen, maar niet uit eigen gemeente. Dit geeft vertrouwen dat er in Peel en Maas een goede basis ligt."

In totaal kregen de christendemocraten 4854 stemmen van de inwoners van Peel en Maas. De 50-jarige Amhaouch leverde dus bijna de helft van die stemmen. "Het is nu afwachten wat de aantallen buiten Limburg zijn."

De Panningenaar stond op de vijftiende plaats van de kandidatenlijst en lijkt volgens de laatste prognose toch zeker te zijn van weer een plek in de Tweede Kamer. Het CDA zou nu vijftien zetels hebben. "Het ziet er op zich goed uit", zegt Amhaouch. "Er is een kans van meer dan 90 procent. Maar we moeten de definitieve stemmen afwachten, dat er geen verrassingen in zitten. De tellingen geven nu aan dat Martijn van Helvert het niet haalt met voorkeursstemmen."

Als hij weer in de Tweede Kamer komt, wil Amhaouch doorbouwen op de agenda die hij heeft neergezet. "Om in de economische crisis de mkb-bedrijven te laten overleven. Zij krijgen veel klappen. Iets anders is de bereikbaarheid van Limburg. En gelijke kansen op de arbeidsmarkt. Wendbaarheid in het onderwijs en scholing gaat belangrijker worden."

Een plan B had de CDA-politicus niet als hij toch niet in de Kamer zou komen. Ik heb 20 jaar in het bedrijfsleven gezeten als technisch ingenieur bij ASML in Veldhoven. Dus daar had ik me niet druk over gemaakt. Nu lijkt het er dus op dat hij de komende vier jaar naar Den Haag zal reizen. Maar zijn woonplaats blijft Panningen. "Er is niks mooiers dan Panningen."

Vrijdag wordt de officiële uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen door de Kiesraad vastgesteld.

Meest gelezen

Nieuw woon- zorgconcept in Helden: De Naober

Youri Buis | 19 apr 2024 18:54

Man (75) vermist in omgeving Panningen

Youri Buis | 19 apr 2024 14:36

Lees ook

Ophokplicht niet meer nodig

De ophokplicht voor pluimvee in de Limburgse Peel is niet meer nodig. Dit betekent dat boeren in dez...

Mark van Dijk voor het eerst sinds blessure weer op de mat

Judoka Mark van Dijk staat voor het eerst sinds zijn schouderblessure weer op de mat. Zaterdag zal h...

Arjan Schoock nieuwe trainer Bevo Hc Heren 2

Arjan Schoock wordt de nieuwe trainer van het Heren 2 team van Bevo Hc. Daarmee is hij de opvolger v...

Afname van ruim 18 procent in aantal werkloosheidsuitkeringen in Beesel

Het aantal mensen dat een werkloosheidsuitkering krijgt van de gemeente Beesel is in de afgelopen ma...

Consendo breidt uit met zorgtak

Het Panningse bedrijf Consendo krijgt een zorgtak. Ondernemer Noortje Rutten ziet in de praktijk dat...

Grote stroomstoring in Maasbree en Grashoek verholpen

Maasbree en Grashoek werden woensdagochtend getroffen door een grote stroomstoring. Dat meldt L1 nie...