Menu

Twitter feed Omroep P&M

Ruim 40 inschrijvingen voor sprekende rollen Draaksteken

21 oktober 2021

In totaal zouden 42 Beeselnaren een sprekende rol in Draaksteken willen vervullen. Zij hebben zich de afgelopen tijd ingeschreven voor één van de 25 rollen.

Dat maakt de organisatie via Facebook bekend.

Audities
Geïnteresseerden konden zich tot 17 oktober inschrijven voor een sprekende rol in het zevenjaarlijkse evenement. De auditanten kunnen zich nu klaarstomen voor de audities. De repetities beginnen vervolgens in januari.

Aanmeldingen
Een week geleden werd duidelijk dat zich al 300 mensen die wonen of geboren zijn in Beesel hebben aangemeld voor een rol in het massaspektakel. Voor het groot openluchtspel in de zomer van 2023 zijn er zo'n 400 (geboren) Beeselnaren nodig voor het opvoeren van het theaterstuk met muziek, zang, gevechten, drama en humor. Er zijn in totaal 25 sprekende rollen, waarvan acht een belangrijke rol vervullen in het verhaal.

Lees ook: Al meer dan 300 aanmeldingen voor Draaksteken

Nieuw script
Het verhaal is overigens anders dan voorgaande edities. Frans Pollux heeft namelijk een nieuw script geschreven. Het heeft de titel 'Geluif in 't goeje' gekregen. Het traditionele verhaal over de oeroude strijd tussen goed en kwaad zou daarin niet verloren gaan.

Overigens kunnen geïnteresseerden voor een andere rol zich nog tot en met 31 december aanmelden. Het gaat dan om rollen zoals bewoners van het middeleeuwse dorp, ruiters en in legers.


Foto: Draaksteken