Menu

Twitter feed Omroep P&M

Samenwerking windmolenparken

9 september 2018

Vertegenwoordigers van de Coöperatie Zuidenwind en Windpark Egchelse Heide hebben woensdag 6 september 2018 hun handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst. Precies op de grens van Leudal en Peel en Maas. Het belangrijkste doel van de overeenkomst is om de samenwerking bij het realiseren van windmolens te bevorderen.

Het gaat dan om goed nabuurschap en samenwerking op meerdere terreinen. De windparken hebben inmiddels bereikt dat ze dezelfde aanpak hanteren voor de omgeving. Vanuit beide initiatieven wordt nu hetzelfde bedrag (jaarlijks 1 euro per geproduceerde MWh) in een omgevingsfonds gestort. Dat betekent dat er per windturbine jaarlijks ongeveer € 10.000 beschikbaar komt voor de omgeving.

Eén van de eerste initiatieven waaraan de omgevingsfondsen bijdragen, is een workshop over de veiligheid van de kruispunten Heibloemseweg-Haambergweg en Boerderijweg-Staldijk. Ook de noodzakelijke ruimte en wegkwaliteit bij het uitzonderlijk transport voor de bouw van de turbines wordt in deze workshop bekeken. Het is de bedoeling dat Windpark Egchelse Heide en Windpark Heibloem eind 2019 gebouwd gaan worden.