Menu

Twitter feed Omroep P&M

Sandy Janssen nieuwe fractievoorzitter CDA Peel en Maas

8 oktober 2021

Sandy Janssen uit Meijel volgt John Timmermans op als fractievoorzitter van de CDA-fractie in Peel en Maas. De Meijelnaar die sinds 2018 in de gemeenteraad zit, werd door de CDA-raadsleden aangesteld als voorzitter van de fractie.


Nieuwe wethouder
Na het vertrek van Wim Hermans als wethouder wordt John Timmermans bij de raadsvergadering van dinsdag voorgedragen als wethouder. Daarmee komt de functie van fractievoorzitter vrij. Wim Hermans legde eind mei zijn taken neer, omdat zijn gezondheid het niet langer meer toeliet om zijn taken uit te voeren. Op advies van zijn huisarts kwam hij later tot het besluit om te stoppen als wethouder. 

John Timmermans neemt bij zijn huidige werkgever Waterschap Limburg politiek verlof op. Als hij in 2022 stopt als wethouder, kan hij terugkeren bij deze organisatie. Gezien de korte periode tot aan de verkiezingen en het feit dat Timmermans terug kan keren bij zijn huidige werkgever, maakt de beoogd wethouder naar eigen zeggen 'onder geen enkel beding' gebruik van wachtgeld.

Reactie
In een reactie laat Janssen weten: "We hebben een topteam van tien enthousiaste raadsleden en diverse burgerraadsleden en ik ben vereerd dat ik deze fractie met leiden".