Menu

Twitter feed Omroep P&M

Schade MAES21: ruim 100.000 euro

23 juli 2021

De schade bij MAES21 na het hoogwater van afgelopen weekend wordt geschat op 100.000 tot 150.000 euro. Dat is de eerste schatting die eigenaar Noortje Bongers heeft gemaakt. Omdat de koel- en vriescellen stuk zijn gegaan en de meterkasten zijn afgeschreven, moet er veel vervangen worden. Tussen het dubbel glas van de ramen zit water. Ook de ramen moeten worden vervangen.

Volledig blank
Het horecabedrijf aan de Maas liep stond het afgelopen weekend volledig blank. Donderdagavond hadden de eigenaren alle verplaatsbare spullen naar elders vervoerd.

Hectische week
Noortje blikt terug op de hectische week: ''Woensdagavond kwam er iemand van de gemeente ons vertellen dat we te maken zouden krijgen met hoogwater. Zoveel mogelijk spullen hebben we weggehaald. We kregen veel hulp.''

De ramen werden op vrijdagochtend open gezet, om de druk op de ramen te beperken. Bongers: ''We zijn tien minuten binnen geweest, maar toen stond het water alweer tien centimeter hoger. We konden niet met droge voeten het pand verlaten. Het is een raar gevoel wanneer je de zaak open zet om de zaak vol te laten lopen.''

Crowdfunding
Noortje en Bert, sinds enkele weken ouders van een dochtertje, genieten. Het kon weer na de coronatijd, waarin ook deze zaak lange tijd gesloten was. De crowdfunding die door de zus en broers van Noortje op touw werd gezet, heeft inmiddels bijna 20.000 euro opgebracht.

Steun
Noortje ervaart veel steun uit de omgeving van personeel, vrienden familie. Dat houdt haar op de been. Binnen enkele weken hoopt Bongers haar zaak weer te kunnen openen.