Menu

Twitter feed Omroep P&M

Scheuren in huis vlakbij sinkhole

20 juli 2021

In een huis vlakbij de sinkhole in de Rijksweg N271 in Reuver zijn scheuren ontstaan.

In de Rijksweg ter hoogte van de Schelkensbeek ontstond zondag een groot gat door het hoogwater. De weg is vanaf die dag afgesloten voor verkeer.

Niet zeker
De hulpdiensten werden dinsdagmorgen opgetrommeld, omdat er in een woning aan de beek scheuren zijn ontstaan. Een brandweerwoordvoerster liet aan De Limburger weten dat het nog niet zeker is dat de scheuren zijn ontstaan door de wegverzakking pal voor het huis. Medewerkers van het Waterschap Limburg en de gemeente Beesel gaan kijken wat er precies aan de hand is.

Niet veilig
Aanvankelijk was het de bedoeling dat er weer één rijbaan van de N271 open zou gaan, maar na een inspectie blijkt dat dat nog niet veilig genoeg is. Wel kunnen fietsers gebruikmaken van het fietspad in de richting van Belfeld. Dat kan vanaf dinsdagmiddag in twee richtingen. Ander verkeer wordt via de A73 omgeleid.


Lees ook: Rijksweg blijft afgesloten

Hoe lang de weg nog blijft afgesloten, kan de gemeente niet aangeven. Daarvoor moet eerst het water verder zakken. Daarna kan onderzocht worden hoe groot de schade is en hoe dat hersteld kan worden. De gemeente Venlo neemt de reparatie op zich, omdat het gat net aan de Venlose kant ligt.