Menu

Twitter feed Omroep P&M

Schilderij geveild voor Leergeld

3 januari 2019

Kunstschilder Jacques Luijten heeft in samenwerking met DOK6 een expositie van zijn schilderijen georganiseerd. Bij de opening van de tentoonstelling op 12 januari 2019 wordt een schilderij van hem geveild. De opbrengst hiervan gaat naar Leergeld Peel en Maas. Verder gaat een deel van de opbrengst van de overige verkochte schilderijen naar Leergeld Peel en Maas.

Naast deze expositie en veiling wordt in het voorjaar een workshop schilderen voor de kinderen van Peel en Maas georganiseerd. Het doel is om ze te laten kennismaken met schilderen en tekenen. Jacques Luijten is hierbij aanwezig en verloot drie kleine schilderijen/schetsen onder de kinderen.

Jacques Luijten is geboren in Swalmen. Hij is op het gebied van schilderen een tot op het bot gedreven laatbloeier. Na een hartaanval is hij op zijn 80e begonnen met schilderen.

De expositie wordt op 12 januari 2019 om 14.00 uur geopend in de foyer van DOK6 door wethouder Wim Hermans van gemeente Peel en Maas. De expositie is te bezichtigen tot 8 april 2019.