Menu

Twitter feed Omroep P&M

Sekteleider René L. in hoger beroep

24 november 2021

Sekteleider René L. is het niet eens met zijn cestraf van 30 maanden voor diverse mishandelingen, pogingen tot zware mishandeling en bedreigingen van zijn volgelingen in Kessel. Daarom gaat hij in hoger beroep.

Dat schrijft De Limburger.

Leefgemeenschap
De 72-jarige kungfu-leider werd begin november veroordeeld voor het stelselmatig bedreigen en mishandelen van zeker vier slachtoffers over een periode van zo'n 9 jaar. Zij leefden in een leefgemeenschap waar de groep van 25 volgelingen moest leven volgens de dwingende Regels van de Roggelnaar. Dat gebeurde in een pand in Kessel. De slachtoffers hebben nog dagelijks last van ernstige traumatische klachten.


Lees ook: Sekteleider veroordeeld tot 30 maanden cel

Te fors
De advocate van L. vindt dat de straf te fors is. "Mijn cliënt heeft toegegeven dat er sprake was van bedreiging en een enkelvoudige mishandeling, lees een klap. Maar wat betreft de pogingen tot het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel heeft de rechtbank zaken bewezen verklaard die volgens mijn cliënt niet hebben plaatsgevonden", zegt raadsvrouw Lindsay van Dungen tegen regionale krant.

Ook wil de advocate dat de verklaringen van de vier slachtoffers onderzocht worden, omdat zij denkt dat zij met getuigen onderling overleg hebben gehad om tot eenduidige verklaringen te komen.

Foto: Unsplash