Menu

Twitter feed Omroep P&M

Sinterklaas komt toch nog naar Kessel

17 november 2021

Goed nieuws voor de kinderen uit Kessel, want Sinterklaas brengt komende zondag toch nog een bezoek aan het dorp, maar dan met de stroomtrein.

De goedheiligman kwam afgelopen zondag vanwege de oplopende coronabesmettingen niet naar Kessel met de stoomboot.

Niet verantwoord
Jaarlijks komt de Sint met zijn boot aan in Kessel en wordt hij ontvangen door burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo. Maar de organisatie vond het vanwege de coronasituatie niet verantwoord om de intocht op die manier door te laten gaan.

Lees ook: Intocht Sinterklaas Kessel gaat niet door

De Pietenexpress 1
Inmiddels is er een alternatief gevonden. Sinterklaas zal zondag om 13.30 uur met zijn stoomtrein 'De Pietenexpress 1' via het treinstation in Reuver uiteindelijk op treinstation Schijfweg-Zuid arriveren. Dan vervolgt hij zijn route door het dorp. De Pieten zullen strooigoed uitdelen en tekeningen en verlanglijstjes van kinderen in ontvangst nemen.

Route
Het hoog bezoek zal de volgende route volgen: Schijfweg-Zuid, Ursulahof (Buitenring) Picassostraat, Karel Appelstraat, Rembrand-straat, Karel Appelstraat, Picassostraat, Ursulahof (Buitenring), Schijfweg-Zuid, Graafschap Kesselstraat, Keverbergstraat, Merwijckstraat, st. Corneliusstraat, Koninginnelaan, Oeverbergstraat, Aloysiusstraat, Veersepad, Beeselseweg.

Organisator Stichting Kindervakantiewerk Kessel vraagt iedereen om dan op de stoep te blijven staan, drukke plaatsen te mijden en niet met de stoet mee te lopen.