Menu

Twitter feed Omroep P&M

Sledehondenwedstrijden in Peel & Maas

Op 31 januari en 1 februari 2015 was er de jaarlijkse internationale sledehondenrace in het Land van Peel & Maas en wel op de terreinen en omgeving van minicamping Bovensbos te Helden. De zevende editie alweer en het deelnemersveld getuige van de populariteit van deze sport. Ook de bezoekers, welke gratis entree hadden, waren dit keer een record.

Enkele honderden sledehonden en hun menners bevolkten 2 dagen  het daar ingerichte kampement en trotseerden de winterse kou, sommigen zelfs in een heuse tent, met als doel het uitgezette parcours als snelste te proberen af te leggen.
De Stichting Musher.nl tekende ook dit jaar weer voor de organisatie en met hulp van de vele vrijwilligers/sters en sponsoren verliep alles perfect.
Een niet-alledaagse sport waarbij teamgeest tussen mens en dier naar voren komt, en helaas dit jaar weer geen sneeuw. Maar de alternatieve middelen zoals een step of kar brengen dan uitkomst en op zondagmiddag was er zelfs een demonstratie met 18 sledehonden, welke een auto deden voorttrekken.
Verbroedering, sport, behendigheid en soms afzien zijn ingrediënten van dit uitzonderlijke gebeuren, welk de Regio Peel & Maas op de (internationale) kaart zet.
Omroep P&M was erbij, en kijkt U naar de volgende reportage.
Meer weten:  zie www.musher.nl