Menu

Twitter feed Omroep P&M

Sloop Piushof gestart

12 april 2019

Een aantal oud bewoners van Piushof heeft donderdag samen met wethouder Rob Wanten en corporatiebestuurder Wim Hazeu van Wonen Limburg het startsein gegeven voor de sloop het oude Piushof. Op deze plek bouwt de woonstichting een gevarieerde woonwijk waar de toekomstige bewoners het belangrijk vinden om er met elkaar een fijne woonomgeving te maken. Begin 2020 kunnen de nieuwe bewoners verhuizen.

Op de plek waar nu nog 72 sterk verouderde woningen uit de jaren ’70 staan, bouwt Bouwbedrijven Jongen voor corporatie Wonen Limburg gasloze,  energiezuinige woningen; 46 levensloopbestendige woningen in het sociale huursegment en een achttal twee-onder-een kap woningen in de middenhuur.


De opzet van het nieuwe Piushof sluit  aan bij de ontwikkeling voor het Piuspark. Het ontmoeten en samenwerken staat ook centraal in dit initiatief, ontstaan vanuit de omliggende sportverenigingen, de school en de sporthal, waar door het samen met de bewoners ontwikkelen van de openbare ruimte de sportzone wordt verbonden met de woonomgeving.