Panningen, Netherlands

MVC’19 op drempel kampioenschap

Joris Timmermans (links) twee treffers tegen HBSV Foto Math Geurts
Zondag 15 mei leek MVC19 even de champagneflessen te mogen ontkurken, want Baarlo keek in de slotminuut tegen een 1-2 achterstand tegen RKSVO, maar in de blessuretijd boog Baarlo deze achterstand om in een wonderbaarlijke 4-2 zege. MVC’19 moet nog een week wachten om feest te vieren. Komende zondag 22 mei moet het bij MMC Weert winnen, dan is de Maasbreese ploeg kampioen.
De redactie | 16 mei 2022 18:49 | Aangepast op 16 mei 2022 18:49
Donderdag 12 mei wist MVC'19 de lastige klip IVO in Velden te omzeilen. MVC’19 had voor rust de beste kansen. Marco Daniëls opende na 10 minuten de score. Vlak voor rust sloeg MVC’19 weer toe. Door een mooie uittrap van keeper Tim van Rensel werd een fraaie aanval opgezet. Rob Custers en Paul van den Kerkhof brachten Ron van den Kerkhof MVC’19 op 2-0. Na de pauze kwam IVO middels een mooi doelpunt terug tot 2-1 Vervolgens duurde het nog tot de 65e minuut, voordat MVC’19 definitief afstand kon nemen. Met een mooie stiftbal scoorde invaller Joris Timmermans. In de 68e minuut bepaalde Marco Daniëls de eindstand op 4-1 in Maasbrees voordeel.

Titel
Zondag kon MVC'19 de titel binnenhalen, wanneer de ploeg zelf zou winnen van HBSV en Baarlo zou verliezen van RKSVO. MVC’19 moest vlak voor aanvang van de wedstrijd twee vervangingen aanbrengen. Tweede keeper Rick van der Zee moest de geblesseerd geraakte Tim van Renselaar vervangen, terwijl Joris Timmermans Yannick Muijsenberg verving. Na 5 minuten nam laagvlieger HBSV brutaal de leiding door Stan Keunen. Het antwoord had MVC’19 snel klaar. In de 8e minuut kon Joris Timmermans na goed doorzetten van Ron van den Kerkhof de gelijkmaker scoren. Het mooiste had MVC’19 echter bewaard tot vijf minuten voor rust. Rob Custers schoot de bal op de lat, waarna Joris Timmermans de 2-1 kon binnentikken. Nog geen minuut later stond de 3-1 op het scorebord. De voorzet van Paul van den Kerkhof werd door zijn broer Ron van den Kerkhof verzilverd. Nog voor rust werd het zelfs 4-1 voor MVC’19 toen Bart Crienen Marco Daniëls in stelling bracht, Na rust speelde MVC’19 bij vlagen HBSV van 't veld. De invallers Juul Albers en Mike Peeters combineerden naar hartenlust. In de 65e minuut lanceerde Juul Albers Mike Peeters die de 5-1 op het scorebord zette. Het slotakkoord was van HBSV. Joep Smits kopte de 5-2 binnen.

Weert
Nog geen kampioenschap op 15 mei, maar de Maasbreese ploeg wil de benodigde drie punten binnenhalen tegen MMC Weert. Vele Maasbreese supporters zullen in Weert een feestje willen vieren. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Lees meer over:

MVC'19|Kampioen|

Meest gelezen

Weg tussen Meijel en Beringe weer open

De redactie | 12 apr 2024 20:17

Politie vindt per toeval hennepkwekerij in Kessel

De redactie | 14 apr 2024 11:40

Gewonde na aanrijding in Panningen

De redactie | 11 apr 2024 20:56

Lees ook

Degradatie dichtbij voor MVC’19 na verlies tegen Hegelsom

Het is MVC’19 zondag niet gelukt om aansluiting te vinden met de overige degradatiekandidaten. Daarv...

MVC’19 kansloos onderuit bij lijstaanvoerder Stiphout Vooruit

MVC’19 had zondag in de wedstrijd tegen titelkandidaat Stiphout Vooruit vanaf het beginsignaal geen ...

Heldense beugelclub kampioen van de Ereklasse

Het eerste team van HBC Helden is woensdagavond kampioen geworden van de Ereklasse. In ’t Beugelhoes...

Kansloze nederlaag MVC’19 tegen HVV Helmond

MVC’19 heeft op zondag 10 maart met 0-5 verloren van het hoog geklasseerde HVV Helmond. MVC’19 had g...

MVC’19 verliest onnodig van DSV

In een doelpuntrijke wedstrijd heeft MVC’19 zondag onnodig verloren van DSV uit Sint Anthonis. Het w...

Meiden van SC Pareja ongeslagen kampioen

De meiden van SC Pareja die uitkomen op niveau 4, zijn zaterdag ongeslagen kampioen geworden. Na twe...