Panningen, Netherlands

ZVV Beringe verliest topper van Fermonia Boys

ZVV Beringe 1 heeft maandag verloren in de topper tegen de nummer 1 van de ranglijst, Fermonia Boys. Het werd 4-7 voor de Roermondse ploeg.
De redactie | 3 mei 2022 22:04 | Aangepast op 3 mei 2022 22:04
ZVV Beringe miste Jeroen Verkennis, Ilias Amhaouch en Daan Verlijsdonk. Daarbij kwam ook nog dat sleutelspeler Marco Daniels niet helemaal fit was. De bezoekers kwamen met enkele Belgische toppers en oud-internationals, waardoor ze torenhoog favoriet waren.

Dreiging
In de openingsfase lag het initiatief bij Fermonia Boys. Ze lieten zich zien met individuele acties en dreiging richting het doel van ZVV Beringe. In de elfde minuut viel het eerste doelpunt. Na een snelle omschakeling kreeg de Roermondse flankspeler de ruimte om Jeremy Caessens te passeren. ZVV Beringe wist in de slotfase van de eerste helft het initiatief naar zich toe te trekken. Jeffrey Rijkers was gevaarlijk met goede acties, maar nog zonder resultaat. Tien minuten na de openingstreffer kwam ZVV Beringe wel op gelijke hoogte.

Beringe op voorsprong
Twee minuten later kwam ZVV Beringe zelfs op voorsprong. Na slecht wegwerken van de keeper kon Ron van de Kerkhof op het doel te schieten. In de voorlaatste minuut voor rust wist de aanvoerder van de Roermondse ploeg de bal van afstand in het doel te schieten. In de laatste minuut werd het nog erger, want in een snelle omschakeling kwamen de bezoekers op voorsprong. De ruststand was 2-3.

Tweede helft
Tegen de verhouding in kwam ZVV toch op gelijke hoogte. Het doelpunt kwam op naam van Jeffrey Rijkers. Vanaf eigen helft wist hij meerdere spelers te passeren en de bal met zijn rechter achter de keeper te schieten. Weer zat het momentum ZVV Beringe niet mee, want een minuut na de gelijkmaker kwam ZVV Beringe weer op achterstand. De spits van de bezoekers draaide goed weg en schoot de bal achter Jeremy. In de daaropvolgende fase ging ZVV Beringe meer druk zetten, waardoor het veld erg open werd. Na een miscommunicatie in de verdediging viel de 3-5 voor Fermonia Boys. Het werd uiteindelijk 4-7.

Twee wedstrijden
Met nog twee wedstrijden te gaan heeft ZVV Beringe zes punten achterstand op Fermonia Boys en kan ook AWT-Gelaen de ploeg uit Peel en Maas nog passeren op de ranglijst.

Lees meer over:

Fermonia Boys|ZVV Beringe|

Meest gelezen

Nieuw woon- zorgconcept in Helden: De Naober

Youri Buis | 19 apr 2024 18:54

Man (75) vermist in omgeving Panningen

Youri Buis | 19 apr 2024 14:36

Lees ook

ZVV Beringe 4 wint beker in Sittard

ZVV Beringe 4 wist zaterdag in Sittard de bekerfinale te winnen van ZVV Zitterd 1. Strafschoppen moe...

ZVV Beringe tegen Nederlands zaalvoetbalteam voor doven

Een bijzondere wedstrijd maandag voor ZVV Beringe in sporthal Piushof in Panningen. Het Nederlands z...

Nieuwe coach voor ZVV Beringe 2

Jarno Steeghs wordt vanaf aankomend seizoen coach van ZVV Beringe 2. Hiermee wordt de selectie van d...

ZVV Beringe 2 promoveert naar Topklasse

Het tweede team van ZVV Beringe is als derde geëindigd in de Hoofdklasse. Daarmee is promotie naar d...

ZVV Beringe verkoopt huid duur in doelpuntrijk duel

In een doelpuntrijk duel heeft ZVV Beringe de laatste wedstrijd van het seizoen verloren. In sportha...

ZVV Beringe verslaat directe concurrent Bristol Team in strijd om vijfde plek

ZVV Beringe heeft dankzij een nipte overwinning op directe concurrent Bristol Team de vijfde plek in...