Menu

Twitter feed Omroep P&M

  • Een Britse delegatie bestaande uit 34 mensen, waaronder tien oorlogsveteranen, bezocht vrijdag een herdenking bij d… twitter.com/i/web/status/1…

Staking OV zorgt voor drukte op weg

28 mei 2019

De grootst OV-staking in Nederland in tientallen jaren, legt vandaag het openbaar verkeer plat. Er is grote drukte op de Limburgse wegen. De files begonnen om 7.00 uur, een stuk eerder dan normaal. De A2 tussen Eindhoven en Weert en op de A67 hadden te maken met veel verkeer.

De grootste OV-staking in Nederland in tientallen jaren, legt vandaag het openbaar verkeer plat. Er is grote drukte op de Limburgse wegen. De files begonnen om 7.00 uur, een stuk eerder dan normaal. De A2 tussen Eindhoven en Weert en op de A67 hadden te maken met veel verkeer.


Aan de oproep om niet naar stations te komen is gehoor gegeven: die zijn veelal leeg. De stakers willen onder andere de AOW-leeftijd bevriezen en ze willen dat mensen met zware beroepen eerder kunnen stoppen met werken. 

Voor veel studenten en mensen die met de trein en de bus reizen, betekent het vandaag dat ze met de auto moeten reizen, of een dag thuis werken. Morgen is er een algemene actiedag. Dan leggen werknemers in tal van sectoren, waaronder metaal, industrie, bouw en de sociale werkvoorziening, 24 uur het werk neer.