Menu

Twitter feed Omroep P&M

Start nieuwe woonwijk Kapelkeshof Meijel in februari

Op de locatie van de voormalige frikandellenfabriek Beckers op de hoek van de Steegstraat en de Kapelkesweg in Meijel wordt de nieuwe woonwijk “Kapelkeshof” gerealiseerd.

In de wijk komen starterswoningen, eengezinswoningen, levensloopbestendige patiowoningen en appartementen in de basis voorzien van technologie en diensten, ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven (domotica). Het bouwplan sluit aan op het concept ‘Peeldorp Meijel’ en een Limburgs Hof. De woningen zijn grotendeels gelegen aan een hof en wordt ook wel een dorp in een dorp genoemd. Er is ook veel ruimte voor groen.

Bij de tot standkoming van Kapelkeshof zijn de behoeften en wensen van de inwoners van Meijel zoveel mogelijk meegenomen aan de hand van een uitgevoerde enquête van het dorpsoverleg Meijel en persoonlijke gesprekken. Met de sloop van de voormalige fabriek wordt op 19 februari gestart. Wethouder Arno Janssen gaat de eerste sloophandeling met een sloophamer verrichten. Het bouwplan wordt gerealiseerd door Focus Projectontwikkeling & Vastgoed B.V. en Driessen Bouw Asten B.V. (V.O.F. De Pannen).

Foto: kapelkeshof-meijel.nl