Menu

Twitter feed Omroep P&M

Stekker uit Sporting Peel en Maas na vertrek VV Helden

11 juni 2021

Vrouwenvereniging Sporting Peel en Maas wordt na 3 jaar opgedoekt, omdat VV Helden uit het samenwerkingsverband van vijf voetbalclubs is gestapt. Dat schrijft De Limburger.

De Heldense voetbalvereniging was volgens de krant niet tevreden over de samenwerking en begint nu zelf weer met een vrouwentak.

Verrassing
Met het vertrek van VV Helden blijven er voor Sporting Peel en Maas te weinig speelsters over om de samenwerking voort te zetten. Daarom gaat de stekker eruit. Het besluit van Helden kwam overigens wel als een verrassing voor John Luten, voorzitter van Sporting Peel en Maas.

Terugloop
Voorzitter Maurice Dorssers van VV Helden verklaarde aan de krant dat de leden het niet fijn vonden om op verschillende accommodaties te trainen en spelen. En dat was ook te zien aan het ledenaantal dat terugliep met 30 procent. Volgens Dorssers werd er te weinig gedaan met het probleem dat volgens hem vaker is aangekaart.

Mogelijkheden
De leden van de speciale voetbalclub kunnen nu aansluiten bij de jongensteams van hun oude vereniging, lid worden van VV Helden of een andere club of de voetbalschoenen aan de wilgen hangen. VV Helden wil volgend seizoen de samenwerking opzoeken met VV Kessel dat een damesteam heeft.

Convenant
De voetbalclubs van Panningen, Helden, Egchel en Beringe tekenden in 2018 een convenant voor de oprichting van een samenwerkingsverband voor de oprichting van een gezamenlijk damesteam vanaf 13 jaar. Later heeft Koningslust zich ook aangesloten.

Doel van de nieuwe club was om volwaardige teams van vrouwen en meisjes te kunnen samenstellen, aangezien de voetbalverenigingen vaak tegen het probleem liepen dat ze te weinig speelsters voor een team hadden.