Menu

Twitter feed Omroep P&M

Studio's in voormalig schoolgebouw

21 oktober 2021

In het voormalige gebouw van basisschool De Fontein in Helden komen 14 appartementen voor alleenstaanden en stelletjes. Ook moet het in de toekomst een groene plek worden.

Tot 2017 zat de school voor speciaal basisonderwijs in het pand aan de Jan van den Boschstraat. De Fontein verhuisde toen naar basisschool De Pas in Helden.

Nieuwe invulling
De gemeente schreef in 2019 een prijsvraag uit voor een nieuw invulling van het gebouw. Een stichting wil er een doe-, ervaar en beleefpark maken met veel groen. Dat was volgens Peel en Maas het beste idee. Aangezien het park er pas over 15 jaar komt na de sloop, komen er tot die tijd komen er studio's. "De vraag naar jongerenhuisvesting is gigantisch en mogelijk nog erger dan de vraag naar huizen", zegt Chris Jagers van Stichting De Fontein.

Meer groen
Wethouder Rob Wanten vindt het belangrijk dat er op termijn meer groen in de plaats van het gebouw komt. "Het was het enige plan waar geen bebouwing bij komt. Het is best een versteend gebied. Er mag best wat groen bij." Daar sluit initiatiefnemer Ves Reijnders zich helemaal bij aan. "Als je ziet hoe dicht bebouwd deze wijk is, dan mag er best een hart van groen in het midden zitten."

Maar voorlopig blijft het pand staan. Het is nog niet duidelijk wanneer de woningen klaar zijn, omdat de vergunning nog geregeld moet worden.