Menu

Twitter feed Omroep P&M

Terrorismeverdachte uit Reuver langer vast

29 april 2021

De 18-jarige man uit Reuver, die verdacht wordt van het voorbereiden van een terroristisch misdrijf, blijft nog zestig dagen langer vastzitten. Dat schrijft De Limburger.

De verdachte werd zaterdagavond 10 april opgepakt in zijn woning aan de Oude Schans. Een arrestatieteam viel het huis binnen, omdat de jongeman mogelijk in een chatgroep op Telegram zat, waar instructies werden gedeeld over hoe explosieven en bomgordels gemaakt kunnen worden. Ook zou hij lid zijn van een terroristische organisatie.


Lees ook: Buurt geschokt na arrestatie verdachte terrorisme  

Doorzoeking
Tijdens de doorzoeking werden geen wapens of explosieven gevonden. Het is nog onduidelijk wat de rol van de jongeman binnen de chatgroep was. Een deelneemster van diezelfde groepschat werd begin april in Frankrijk al gearresteerd. De eveneens 18-jarige vrouw zou plannen hebben voor een zelfmoordaanslag op een katholieke kerk. Bij haar thuis werd onder andere een zelfgemaakt explosief gevonden. Zij wordt tevens verdacht van lidmaatschap van Islamitische Staat (IS).

De Reuvernaar zit in beperkingen vast. Dat betekent dat hij geen contact mag hebben met de buitenwereld, alleen met zijn advocaat. De raadsman heeft volgens de krant beroep aangetekend tegen de verlening van het voorarrest.