Menu

Twitter feed Omroep P&M

Teruglezen: Beesel en Peel en Maas ruimen op na hoogwater

19 juli 2021

Het hoge Maaswater verlaat langzaam Limburg. De meeste evacués zijn weer thuis. In Noord-Limburg wordt maandag vooral opgeruimd en de schade opgemeten. Ook in de gemeenten Beesel en Peel en Maas.

Volg hier in het liveblog het laatste nieuws.


15.56 uur: N271 bij Reuver blijft afgesloten
De rijksweg N271 blijft tussen Belfeld en Reuver voorlopig afgesloten voor het autoverkeer. Door het hoogwater van de Maas ontstond er zondag een sinkhole. Fietsers kunnen wel gebruik maken van het fietspad in de richting van Belfeld. Dit is voor de gelegenheid ingericht voor twee richtingen.

Het is op dit moment onduidelijk hoe lang de afsluiting gaat duren. Het water moet eerst voldoende gezakt zijn, daarna kan er onderzocht worden hoe groot de schade is en hoe dit het beste hersteld kan worden.

15.00 uur - Dagwinkel deelt gratis appelflappen uit

Dagwinkel Beesel deelt dinsdag tot en met zaterdag gratis appelflappen uit aan de inwoners. "Gewoon voor alle ellende, stress, onzekerheid, en ga zo maar door, die iedereen heeft moeten doorstaan", schrijft de supermarkt aan Drakeboch. Daarmee willen de eigenaren Erick en Wilmie Geurts en de medewerkers ook de Beeselnaren bedanken die geholpen hebben om de Dagwinkel te beschermen tegen een eventuele overstroming. "Het heeft ons in ieder geval laten zien dat onze winkel belangrijk is voor het dorp." Ieder huishouden kan vier gratis appelflappen komen ophalen.

12.32 uur: Zwakke plek dijk Beesel alsnog aangepakt
De zwakke plek in de dijk van Beesel wordt, net als zestien andere zwakke plekken in dijken en kades, alsnog versneld aangepakt. Beeselnaren die vlak bij de Maas wonen werden vrijdag geëvacueerd, omdat niet zeker was of het hoogwater hun huizen zou bereiken en de dijk het wassende Maaswater zou tegenhouden. Een nooddijk werd ter hoogte van de Kerkstraat in allerijl gecreëerd. Lees hier meer.

12.03 uur: Samen opruimen in Beesel

De gemeente Beesel gaat bekijken of ze organisaties en verenigingen kan optrommelen om op te ruimen in het evacuatiegebied.

11.57 uur: Zandzakken terugbrengen
Inwoners brengen maandagmorgen zandzakken terug naar de parkeerplaats De Meeren in Baarlo. "Het was vanmorgen erg druk", geeft Piet van der Haas van het Dorpsoverleg aan.

10.22 uur: Werkzaamheden Napoleonsbaan uitgesteld
De werkzaamheden aan de Napoleonsbaan (N273) bij Baarlo zijn uitgesteld. De gemeente overlegt met de provincie wanneer die weer opgestart kunnen worden.

10.19 uur: Afvalzinameling gaat door
De afvalinzameling in Kessel, Kessel-Eik en Baarlo deze week gaat gewoon door. Dat laat de gemeente weten.

10.17 uur: Opruimwerkzaamheden en gesloten wegen
In de gemeente Peel en Maas zijn inwoners en de gemeente bezig met het opruimen nu het waterpeil in de Maas is gezakt. Er zijn wel nog wegen afgesloten in Kessel en Baarlo. Medewerkers van de gemeente houden bij de afgesloten wegen een oogje in het zeil.