Menu

Twitter feed Omroep P&M

Tijdelijke huisvesting arbeidsmigranten "stinkt"

13 november 2019

De gemeente heeft ingestemd met de tijdelijke huisvesting van 316 arbeidsmigranten aan de Midden Peelweg net ten zuiden van de Mac Donalds. Omdat de huisvesting niet is toegestaan in het bestemmingsplan, is deze locatie aangemerkt als “experimentlocatie”.

De raad van de gemeente Peel & Maas heeft op 16 april 2019 nieuw beleid vastgesteld ten behoeve van de huisvesting van arbeidsmigranten binnen de grenzen van haar gemeente. Onderdeel van dit beleid is het kunnen toekennen van een experimenteer-status aan initiatieven met een bijzonder en vernieuwend karakter. Op een experimenteerlocatie zou vervolgens de mogelijkheid geboden moeten kunnen worden voor de tijdelijke huisvesting (maximaal 10 jaar) van maximaal 400 arbeidsmigranten.

Omwonenden geven aan het wel erg vreemd te vinden, dat er al werkzaamheden zijn uitgevoerd op het perceel terwijl de vergunning voor deze “experimentlocatie” nog niet in het college is geweest en zij nog niet geïnformeerd zijn. “Dit stinkt” zei een voorbijganger.