Menu

Twitter feed Omroep P&M

Tijden schipperspensionaat herleven in Kessel

21 juli 2021

De Kesselse toeristische trekpleisters Kasteel De Keverberg en Sloepverhuur Limburg hebben samen een arrangement ontwikkeld geïnspireerd op de periode dat Kasteel De Keverberg een schipperspensionaat was.

Door het arrangement van Sloepverhuur Limburg en De Keverberg kunnen gasten dit specifieke hoofdstuk uit de eeuwenoude geschiedenis van Kasteel De Keverberg ervaren. Het arrangement is te boeken via de website www.sloepverhuurlimburg.nl door een vaart te boeken en vervolgens dit arrangement als extra optie te kiezen. Het arrangement combineert een bezoek aan De Keverberg, een lunchbox geïnspireerd op het kookboek dat er nog is uit die tijd en een vaartocht van twee of drie uur. 

 


Tot voor de verwoesting van Kasteel De Keverberg op 17 november 1944 deed het kasteel dienst als pensionaat voor schipperskinderen. Zij werden hier opgevoed en genoten hier onderwijs terwijl hun ouders de kost verdienden als schipper op de Maas. De Zusters der Goddelijke Voorzienigheid waren daar toen verantwoordelijk voor en van hen is er enkele jaren geleden nog een kookboek opgedoken. Onder andere de kletskoppen in de lunchbox die gasten meekrijgen voor onder het sloepvaren zijn geïnspireerd op dit kookboek.