Menu

Twitter feed Omroep P&M

Toename aantal WW-ontvangers Beesel

18 februari 2021

In de gemeente Beesel hebben 247 inwoners in januari een WW-uitkering gekregen. Ten opzichte van een jaar eerder is dat een toename van 19,3 procent. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Afgelopen maand kregen vooral inwoners van 50 jaar en ouder een werkeloosheidsuitkering. Het gaat om 122 mensen. In de leeftijdscategorie 27 tot 50 jaren waren dat er 99. Ook aan 26 jongvolwassenen werd die uitkering verstrekt. In december vorig jaar waren er 235 WW-ontvangers in deze gemeente; 12 minder dan een maand later.

In Limburg werden vorige maand 19.300 WW-uitkeringen verstrekt. Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland, in maart vorig jaar, steeg het aantal mensen zonder werk fors. Een piek in het aantal werkloosheidsuitkering was in juli te zien. Maar de zomermaanden daarna daalde dat weer. Vooral in de horeca, cultuursector en detailhandel vielen flinke klappen en moesten werknemers een werkloosheidsuitkering aanvragen.

Het totaal aantal werklozen laat volgens het CBS overigens een dalende lijn zien. Hoe dat in de gemeente Beesel zit, is niet bekend.