Menu

Twitter feed Omroep P&M

Ton Engels brengt met lied Ode aan Landschap

22 juli 2021

Singer-songwriter Ton Engels uit Panningen brengt net als zes andere singer-songwriters met een eigen nummer een ode aan het landschap.

Dat wordt gedaan ter gelegenheid van de 90e verjaardag van het Limburgs Landschap. Samen met Poppodium Grenswerk startte de stichting een muziekproject.

Maas
Het thema van het jubileum is "Ode aan het Landschap". In een liedje bezingen zeven Limburgse muzikanten hun favoriete Limburgse natuurgebied. Frans Pollux beet het spits af en maakte een nummer over de Maas, zijn favoriete plek.

Vele gezichten
"Het gaat over het leven van iedereen die met de rivier leeft", vertelt de Venlose zanger. "Van de vele gezichten die de Limburgse Maas heeft, zagen we de afgelopen dagen het donkerste: de Maas als monster. Toen had ik mijn nieuwe liedje, "Nao de Maas toe", net opgenomen."

Overlast
Pollux zou vorig weekend in Baarlo een optreden geven. Maar hij verplaatste de zomerreeks 'Pollux op ein Baolders boerderieke', omdat op dat moment een deel van het dorp was geëvacueerd vanwege het dreigende hoogwater.

Lees ook: Frans Pollux cancelt concerten in geëvacueerd Baarlo

'n Moeder
"Ondanks de overlast blijft de rivier voor de meeste Limburgers vooral een moeder", zegt hij nu. "'n Moeder die leven en verbondenheid brengt, en af en toe neemt wat haar toekomt. 'n Moeder ook die er altijd is geweest en altijd zal zijn. Mijn lied gaat precies daarover: over de rol die de rivier onvermijdelijk speelt in het leven van iedereen die aan haar oevers woont."

Serie van zeven
Het is nog niet bekend over welke plek Ton Engels een nummer heeft geschreven. Zijn lied zal er een uit een serie van zeven zijn die op een cd komt te staan. Naast de Venlose en Panningse zangers maakten ook Bart Storcken, Stephanie Struijk, Stef Classens en Ar-Jane een speciaal nummer voor "Het Limburgse Landschap".

Het zevende nummer is van de band die de creatieve wedstrijd gewonnen heeft in de sectie muziek. De winnaar wordt bij de cd-presentatie op 31 juli in de Kasteeltuinen Arcen bekendgemaakt.