Menu

Twitter feed Omroep P&M

Ton Engels krijgt Veldeke Oeuvre-Pries

12 september 2021

Ton Engels is dit jaar de ontvanger van de Veldeke Oeuvre-Pries van ’t Limburgs Leed. De uit Panningen afkomstige liedjesmaker wordt daarmee geëerd voor zijn omvangrijke oeuvre. Doorgaans wordt de prijs tijdens de Nach van ’t Limburgse Leed uitgereikt, omdat het evenement vanwege de coronasituatie niet plaats kan vinden vond de uitreiking plaats in de uitzending van Henk Hover op L1.

Beste singer-songwriters
Voorzitter Henk Buskes: ‘’Ton vermaakt het publiek al meer dan vijfentwintig jaar met dialectmuziek. Hij haalt het onderste van zijn kunnen diep uit zijn ziel. In al zijn puurheid is hij een bevlogen zanger en liedjesschrijver. Ton Engels heeft zijn nummers in heel Limburg en ook ver daarbuiten uitgedragen. Hij behoort tot de allerbeste singer-songwriters die onze provincie te bieden heeft. De poëtische kracht van zijn liedjes gecombineerd met zijn gitaarspel maken Ton tot een artiest van de buitencategorie.’’

Veldeke
Voor de vijftiende keer reikt Dialekvereiniging Veldeke Venlo de Oeuvre-Pries uit. De prijs gaat elk jaar naar een persoon of groep met jarenlange verdiensten voor de Limburgse dialectmuziek in en buiten de provincie. De winnaar krijgt een kunstwerk gemaakt door Mariëlle Franssen en een oorkonde.