Menu

Twitter feed Omroep P&M

Twee drugswoningen in Panningen gesloten

10 juni 2021

In Panningen zijn donderdag twee woningen gesloten waar eerder hennepkwekerijen werden gevonden. Dat houdt in dat de huizen voor een bepaalde periode niet betreden mogen worden.

De sluiting is op last burgemeester Delissen-van Tongerlo.

Professioneel
Het gaat om een huis aan de Vosberg. Daar vond de politie een hennepkwekerij van in totaal 754 planten. Die stonden verdeeld over meerdere ruimtes. De kwekerij was professioneel ingericht.

Niet bewoond
Uit gegevens van de gemeente blijkt dat er geen mensen op het adres wonen. Daarom wordt de woning als 'lokaal' gezien en gaat die voor 6 maanden op slot. Wel kwam naar voren dat de huurder van de woning de afgelopen jaren vaker softdrugs heeft geproduceerd. De woning is voor 12 maanden gesloten.

Afgeknipte hennepplanten
In een woonhuis aan de Wietelweg stuitten agenten half april op een hennepkwekerij met 340 afgeknipte hennepplanten. Ook stonden er 460 potten met afgeknipte stengels van hennepplanten. Een verdachte werd opgepakt. Het slot gaat voor 3 maanden op de deur, omdat de woning wel bewoond werd maar er niet eerder een drugsvondst werd gedaan.

Lees ook: Verdachte opgepakt na vondst wietplantage Panningen

Burgemeesters hebben de bevoegdheid om woningen of (bedrijfs)panden te sluiten als er drugs wordt verkocht, afgeleverd, verstrekt of verdovende middelen aanwezig zijn. Dat moet de handel en productie van drugs stoppen.


Foto: Wijkagenten Horst en Peel en Maas