Menu

Twitter feed Omroep P&M

  • Nog 2 verdachten aangehouden in zaak woningoverval Kessel bit.ly/2GDm5kq

Tweede boek over Grashoek

5 juni 2018

Grashoek bestaat in december 100 jaar. Met de oprichting van de parochie Grashoek op 16 december 1918 ontstond officieel het dorp Grashoek. Dat wordt uiteraard gevierd met een groots feestweekend, medio 2019. De Historische Werkgroep Grashoek gebruikt dit jubileum om met een tweede boek over de geschiedenis van Grashoek te publiceren.

Deel I was volgens de uitgever een groot succes en staat in bijna iedere Grashoekse huiskamer in de boekenkast. Het nieuwe boek behandelt de periode van de laatste 50 jaar. De uitgave van het nieuwe boek vindt plaats in samenwerking met het Dorpsoverleg Grashoek en wordt officieel gepresenteerd op 16 december 2018. Het boek wordt ongeveer 300 pagina’s, in kleurendruk en met hetzelfde formaat als deel I.

In deel II wordt de geschiedenis belicht van de periode 1968 tot en met 2018, in de vorm van een kroniek vol met feiten uit het alledaagse leven in Grashoek. Ook staan er 15 portretten in van willekeurige inwoners van Grashoek, jong, oud, man, vrouw, gezin, alleenstaand. En natuurlijk speciale berichten over bijzondere gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden. Afgewisseld met honderden foto’s, vaak uniek materiaal.

Belangstellenden kunnen nu al een exemplaar reserveren in de voorverkoop (tot 1 oktober) door zich te melden bij de Dorpsraad van Grashoek.