Panningen, Netherlands

Discussie over wmo-vervoer tijdens eerste vergadering nieuwe raad

Op de agenda van de eerste raadsvergadering van de nieuwe gemeenteraad staat het aanpassen van het tarief voor klanten die gebruik maken van wmo-vervoer van Omnibuzz. Dat is de naam van een ‘gemeenschappelijke regeling’ waarin alle Limburgse gemeenten deelnemen.
De redactie | 17 april 2022 22:32 | Aangepast op 17 april 2022 22:32
Het college stelt voor om het Omnibuzz-tarief te verhogen van € 0,73 per zone naar €0,85. Dat is gelijk aan het OV-tarief en ook gelijk aan wat andere gemeenten al langer vragen. Voor een gemiddelde gebruiker zou de stijging neerkomen op € 13,- extra per jaar.

Niet het moment
Raf Janssen (PvdA/GroenLinks) liet in de commissievergadering weten het geen goed plan te vinden. Volgens hem is het, gezien alle andere stijgende kosten, nu niet het moment voor zo’n tariefstijging. Ook andere commissieleden hadden moeite met het voorstel. Natasja Vaassen (CDA) had eveneens twijfels en vroeg om, als het toch doorgaat, goed na te gaan of de stijging leidt tot minder gebruik. Haar fractiegenoot Lon Caelers wilde weten of de gemeentelijke Adviesraad Sociaal Domein in het voorstel was gekend. Dat bleek niet het geval.

Schriftelijke vragen
Paul Sanders (VVD, gedurende de formatie raadslid en demissionair wethouder) stelde voor om het algemeen bestuur van Omnibuzz schriftelijk te vragen het tarief juist naar beneden bij te stellen, tot Peel en Maasniveau. Dat leek Lokaal Peel en Maas, CDA en ook D66 een kansloze missie, net als portefeuillehouder Anget Mestrom.

Piet Rooijakkers (Lokaal Peel en Maas) suggereerde om de € 11.000 die het raadsvoorstel (mits aangenomen) oplevert, te bestemmen voor het vrijwilligersvervoer of anderszins voor mensen met een Wmo-indicatie.

Dinsdag
De discussie wordt dinsdag voorgezet. Dan zal de raad ook een besluit nemen over het raadsvoorstel. De vergadering start om 19.30 uur.

Lees meer over:

WMO|Vervoer|Omnibuzzz|

Meest gelezen

Politie deelt camerabeelden cashtrapper

De redactie | 1 feb 2023 18:23

Van Happen neemt inzameling Berings bedrijf over

De redactie | 26 jan 2023 18:52

Plattelandshoés krijgt nieuwe appartementen

De redactie | 31 jan 2023 19:21

Getuigen gezocht voor inbraak in Baarlo

De redactie | 31 jan 2023 15:38

Lees ook

Proef met delen van scootmobielen in Meijel

In het nieuwe huurappartementencomplex vlakbij Sint Jozef Wonen en Zorg in Meijel gaan inwoners twee...

FNV-staking: zaterdag mogelijk storingen

Door een staking van FNV-leden onder het Arriva personeel, kunnen komende zaterdag verstoringen optr...