Panningen, Netherlands

Dit is het programma voor Dodenherdenking in Peel en Maas en Beesel

Tijdens Dodenherdenking, aanstaande donderdag 4 mei 2023, zullen er herdenkingen met traditionele kranslegging zijn in de gemeenten Peel en Maas en Beesel. In Peel en Maas zijn deze in Baarlo, Kessel, Maasbree, Meijel en Panningen. De dorpen Beesel en Reuver hebben ook een herdenking met traditionele kranslegging.
De redactie | 2 mei 2023 17:19 | Aangepast op 2 mei 2023 17:19
Panningen
In Panningen vindt de herdenking plaats bij het Everlo-monument. Om 19.45 uur begint het. Er wordt gesproken door onder anderen burgemeester Wilma Delissen, kinderburgemeester Saar Franssen en veteranen. Parkeren kan op de parkeerplaats bij Bakkerij Broekmans. Omroep P&M zendt de Dodenherdenking bij het Everlo-monument in Panningen live uit op televisie.

Baarlo
De herdenking in Baarlo begint om 19.30 uur bij het bevrijdingsmonument op de Markt. Gesproken wordt er door onder anderen wethouder Rob Wanten, voorzitter van het Comité 4 mei Baarlo W. Rosenberg en kapelaan Hans te Boekhorst. Bij slecht weer zal er worden uitgeweken naar de parochiekerk.

Kessel
In Kessel wordt de herdenking georganiseerd bij het Oorlogsmonument Donk aan de Bevrijdingsweg. De herdenking begint met het luiden van de klokken. Dat gebeurt om 19.27 uur, waarna het programma wordt vervolgd. Militairen van de Nationale Reserve nemen plaats bij het kruis. Leden van “Black Watch” zullen aanwezig zijn met oude voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog. Wethouder Machteld Beukema, kapelaan Ranil Weerawarna en kinderen van Kindcentrum LEEF nemen het woord.

Maasbree
Vanaf het Kennedyplein begeeft iedereen zich naar het monument waar de herdenking is. Daar begint de herdenking om 19.45 uur. Na afloop van de herdenking staat er voor iedereen koffie en thee klaar in het Hoës van Bree. Onder anderen wethouder Erik Nijssen en vertegenwoordiging van oud-strijders zijn aanwezig.

Meijel
De herdenking in Meijel vindt plaats bij het oorlogsmonument aan het Alexanderplein. Om 19.40 uur begint het. Wethouder Anget Mestrom houdt een toespraak en ook kinderen van basisschool Den Doelhof krijgen een moment.

Beesel en Reuver
In Beesel begint het programma om 18.30 uur in de St. Gertrudiskerk. Wethouder Anouk Huijs en pastoor Jos Rosenhart zullen een toespraak houden.

De herdenking in Reuver, in de St. Lambertuskerk, begint om 19.00 uur. Pascal Gommans zal namens de parochie aan het woord komen. Petra Denessen doet dat namens het bestuur van de gemeente Beesel en ook burgemeester Bob Vostermans geeft een toespraak. Om 19.30 uur is er een stille tocht van de kerk naar het kerkhof, waar de kranslegging plaatsvindt. Na afloop is er voor alle aanwezigen koffie, thee en vlaai in het gemeentehuis.

Meer informatie over de herdenkingen is te vinden op de websites van de gemeente Peel en Maas en gemeente Beesel.

Meest gelezen

Voetbalclubs in rouw na overlijden Egchelse

De redactie | 24 mei 2023 14:47

De Vermaekerij krijgt nieuwe bedrijfsleiders

De redactie | 23 mei 2023 09:21

Politie zoekt getuigen van mishandeling in Helden

De redactie | 26 mei 2023 22:04

Lees ook

In gesprek met de lijsttrekker - Anouk Huijs

Ze was leerkracht van het jaar en is nu teamleider op een school in Beesel. Ze houdt van sporten en ...

Teruglezen: Lijsttrekkers brengen hun stem uit

Al twee dagen konden kiezers vervroegd stemmen. Maar woensdag wordt als grote verkiezingsdag gezien....

Politie maakt 1 aprilgrap over speciaal voertuig

Het politieteam van Horst, Peel en Maas heeft dinsdag op social media een 1 aprilgrap gemaakt over e...

Gemeente gaat controleren op GFT-afval

De gemeente Beesel gaat controles uitvoeren op het GFT-afval. Er zit te veel plastic, papier en text...

Energiekosten Peel en Maas gemiddeld boven 5000 euro

Peel en Maas is een van de elf Limburgse gemeenten waar je gemiddeld meer dan 5000 euro kwijt bent a...

Beeselnaar wordt directeur Toon Hermans Huis

Beeselnaar Ger Spee gaat vanaf september aan de slag als directeur van het Toon Hermans Huis Roermon...