Panningen, Netherlands

Maas Cleanup ruimt 2 ton afval op

Duizenden vrijwilligers hebben zaterdag samen met bedrijven en (natuur-)organisaties de oevers van de Maas en haar zijrivieren afvalvrij gemaakt. In totaal zijn er 209 acties georganiseerd, waarvan dit jaar voor de eerste keer ook 15 langs Belgische oevers. Er is 200.000 kilo afval opgeruimd in de provincie.
De redactie | 18 maart 2023 18:26 | Aangepast op 18 maart 2023 18:26
Daarnaast waren in steden en dorpen in de omgeving ook talloze vrijwilligers actief met het opruimen van plastic afval. Zo werd het afval bij het Industrieterrein in Beringe opgeruimd.

Vierde jaar
Voorzitter Huub Waterval van Maas Cleanup is erg tevreden. "Het is het vierde jaar dat we dit doen, en de animo blijft onverminderd groot. Ook de verplaatsing naar het voorjaar bleek succesvol. We hebben daarvoor opnieuw de handen ineen geslagen met honderden vrijwilligers die al jaren opruimen in het voorjaar. Zonder hun inzet en betrokkenheid was het ons niet gelukt zoveel op te ruimen.”

Weerdbeemden
In Beesel hielp burgemeester Bob Vostermans mee met opruimen. In Kessel-Eik werd afval uit natuurgebied de Weerdbeemden gevist. Met touwen met haken werden de spullen naar de kant getrokken en op het droge gelegd. De buit: een compleet campingtoilet, een expansievat, een bierton en andere spullen die vooral van campings afkomstig zijn.

Lees meer over:

Maas Cleanup|

Meest gelezen

Vrouw aangehouden na bedreiging op camping

De redactie | 27 mrt 2023 15:30

Pannningse schreef boek over voetreis naar Rome

De redactie | 24 mrt 2023 13:37

Scheur in rotorblad windmolen Egchelse Heide

De redactie | 23 mrt 2023 20:49