Panningen, Netherlands

Nieuwe start voor Toeristisch Platform Peel & Maas

De toeristisch-recreatieve sector in Peel en Maas moet een nieuwe impuls krijgen. Een nieuw bestuur onder leiding van onafhankelijk voorzitter Wil van Oosteren willen het Toeristisch Platform Peel & Maas nieuw leven inblazen.
Henk Janssen | 18 oktober 2022 22:51 | Aangepast op 18 oktober 2022 22:51
Promotie
Het Toeristisch Platform Peel & Maas heeft als doel om Peel en Maas als toeristische gemeente te promoten. Ook stuurt het bestuur de VVV-kantoren in de regio aan. Waar het platform een goede start kende, is het bestuur de laatste jaren steeds kleiner geworden.

Gesprekken
De nieuwe voorzitter Wil van Oosteren voerde de afgelopen tijd gesprekken met zo’n 25 ondernemers. Belangrijkste conclusie is dat de organisatiestructuur moet worden gewijzigd. Volgens hem moet het een vereniging worden, in plaats van een stichting. “Bij een vereniging heb je leden en die bepalen wie het bestuur wordt en geven sturing aan het beleid. De club wordt gedragen voor de leden. Zoals ik het zie, worden alle bedrijven in de gemeente Peel en Maas laag.” Het uitgangspunt moet volgens de voorzitter laagdrempelig zijn. “Voor een symbolisch bedrag moet iedereen lid kunnen worden.”

Marketing
Er is bij ondernemers onvrede over de lokale en regionale marketing. Dat kan beter. Momenteel wordt dit gedaan door Limburg Marketing en Visit Noord-Limburg. “Het begin moet zijn om de eigen inwoners attent maken op de mogelijkheden die er zijn. Door verbindingen te leggen met ondernemers kunnen we Peel en Maas beter op de kaart zetten.”

Over Wil van Oosteren
Van Oosteren komt uit Meijel en is voorzitter bij VC Peelpush. Ook was hij betrokken bij de transitie van Meijel als markant Peeldorp. “In Meijel zijn de inwoners door Peelgeluk ambassadeur geworden van het dorp. De inspanningen die gedaan zijn door de overheid en de bedrijven, werpt zijn vruchten af.” Dat wil de Meijelnaar graag naar heel Peel en Maas doortrekken. “De doelstelling moet zijn dat iedere inwoner trots is op Peel en Maas en de activiteiten.”

Het bestuur wil op maandag 31 oktober een start maken van een inhoudelijk volledig nieuw Platform. De bijeenkomst vindt vanaf 19.00 uur plaats bij Beringerzand in Panningen. Rob Wanten, wethouder van Peel en Maas, en Thijs de Groot van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen zullen spreken tijdens de avond.

Meest gelezen

Nieuwe ondernemers in Bistro Kepel in Panningen

Niels van Rens | 26 jan 2023 11:39

De School neemt intrek in gebouw De Violier

De redactie | 25 jan 2023 16:26

Van Happen neemt inzameling Berings bedrijf over

De redactie | 26 jan 2023 18:52

Lees ook

Politie maakt 1 aprilgrap over speciaal voertuig

Het politieteam van Horst, Peel en Maas heeft dinsdag op social media een 1 aprilgrap gemaakt over e...

Auto en motor botsen in Meijel: motorrijder zwaargewond

Een motorrijder is woensdagochtend in Meijel zwaargewond geraakt bij een botsing met een auto.

Terugkijken: Peel en Maas InZicht

In Peel en Maas InZicht van deze maand is er aandacht voor de nieuwe BOA’s in Peel en Maas, de aan...

Minder landbouwgrond, Peel en Maas nog wel koploper

Peel en Maas is een van de gemeenten in Limburg met de meeste landbouwgrond. De gemeente bestond in ...

Dit zijn de finalisten van Dancing Peel en Maas

Ricardo en Inge, Oscar en Judith, Burney en Petrie, Joep en Marijke en Ruud en Charlotte staan in de...

Vier raadsleden krijgen lintje bij afscheid

Bij het afscheid van de gemeenteraad in Peel en Maas hebben Rob Willems uit Meijel (Lokaal Peel en M...