Menu

Twitter feed Omroep P&M

Ut P&M Hoés 2017 in actie voor Stichting Leergeld Peel en Maas

Ut P&M Hoés zet zich dit jaar in voor Stichting Leergeld Peel en Maas. De stichting Leergeld Peel en Maas biedt kinderen, die om financiële redenen niet mee kunnen doen, de kans om te kunnen deelnemen aan sport, cultuur en schoolse activiteiten. Leergeld biedt hen hiermee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen.

Elk jaar zet de omroep zich met Ut P&M Hoés in voor een ander maatschappelijk doel met wortels in de gemeente Peel en Maas. Een week lang wordt er door de omroep op radio, tv en internet geld ingezameld voor een lokaal goed doel. Vorig jaar werd er ruim 16.500 euro opgehaald voor onderzoek naar hersentumoren. Het geld werd toen verdeeld door Stichting Arjan en Walk4BrainsMeijel.

‘Dit jaar is de keuze gevallen op de Stichting Leergeld Peel en Maas, omdat armoede bij kinderen ook in Peel en Maas een maatschappelijk probleem is. Als omroep vinden we het belangrijk om ons voor dit thema in te zetten’, aldus hoofdredacteur Bart Nelissen.

Ook Stichting Leergeld Peel en Maas is verheugd dit jaar het goede doel te zijn. Voorzitter Ilse den Mulder: ‘Wij waarderen het enorm dat de omroep dit jaar in actie komt voor onze stichting. Er zijn in Nederland en dus ook in Peel en Maas steeds meer kinderen die om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Wij streven ernaar deze kinderen te laten meedoen. Samen met Omroep P&M willen we er een geweldige actieweek van maken!’

De actieweek van Ut P&M Hoés start op maandag 11 december. Van vrijdag 15 t/m zondag 17 december staat een glazen huis op het Raadhuisplein van Panningen, waar drie dj’s non-stop radio maken voor het goede doel. Er treden artiesten op en er kan een donatie worden gedaan voor het goede doel.

Artiesten die een optreden willen verzorgen tijdens het weekend van de actie kunnen een mail sturen naar redactie@omroeppenm.nl onder vermelding van ‘Optreden Ut P&M Hoés’. Ook ontvangt de organisatie graag een filmpje van een optreden. Vervolgens wordt uit de inzendingen een keuze gemaakt wie er mag optreden.